Jumaat, 31 Ogos 2012

Iklan : Jualan Kombo

STICKY ENTRI HINGGA TAMAT PROMOSI

Promosi terbaru untuk Cheese dan juga Karamel... Gambar ini boleh menceritakan segalanya....

KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG LEBIH JELAS YER

UNTUK PENERANGAN YANG LEBIH LANJUT MENGENAI CHEESE .. KORANG BOLEH BACA KAT ENTRI INI...... KLIK JE SINI YE... SERBUK CHEESE ALA KFC


BERMINAT DENGAN JUALAN COMBO NI.?
KORANG BOLEH SMS DIEYNA DI 019- 2481068 ATAU
BERHUBUNG DI FB ... D HANNAH SHOPPE ATAU
ORDER JE KAT RUANGAN KOMEN BAWAH NI... 

Sambutan Hari Raya

Hari ni 30hb sekolah ada buat Sambutan Hari Raya serentak dengan sambutan ambang kemerdekaan.. Murid- murid dibenarkan menggayakan pakaian raya mereka... Bukan main glemer lagi.. nak- nak cara pemakaian tudung,, hehe berbelit- belit , berjuntai- juntai kerongsangnya... hehe Kalah ar cikgu cikgi yang ada..

Korang tataplah warna- warni sambutan ni ye... Yang pasti menu yang ada pastik melaparkan mata yang memandang hehe



Cukuplah tiga keping gambar dulu.. hehe.. ada kejutan pula dalam majlis ni.. Ada cabutan bertuah untuk para cikgu.... Hadiahnya ialah DUIT RAYA.... Dek kerana cabutan bertuah ni.. Dieyna dapat duit raya hehe.. Buat pertama kali nya, dapat duit raya... dah lah cabutan yang terakhir sekali... Hehe rezeki... Alhamdulillah...

Walaupun cuma RM5... ianya tetap duit rayaku ...
Kena simpan dalam album ni.. hehe 
Kenangan...

Tamatlah cerita raya di sekolah ni... hehe...

P/s : ada gud news daripada nuffnang untuk Dieyna.. nanti la share kat korang yer...






Ahad, 26 Ogos 2012

Stylista Raya Si Manja

Salam Hari raya semua.... Rasanya belum terlambat untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA kepada semua rakan blogger.. Banyak nak berkongsi cerita tetapi tak berkesempatan lagi... Takpe2 tunggu ye hehe....

Bila bercakap pasal raya ni.. Budak- budak yang terlebih suka beraya.. Ye lah dapat kutip duit raya... Hannah pun tak terkecuali.. Tapi bukannya tau apa pasal raya- raya ni.. cuma mak ayah dia yang  berlebihan beli baju raya kat dia.. huhu sampaikan baju raya mak ayah pun beli last minute....

Raya tahun ni, kami memilih warna Coklat... Sebenarnya, nak warna grey @ kelabu tetapi bila dah beli baju last minute, warna kelabu yang ada tidak memikat hati.. Akhirnya warna coklat jadi pilihan kami.. Yang sakan bergaya pastinya budak perempuan ini... tengoklah aksi- aksinya...

Abaikan selipar jepun tu ye...


Masa ni beraya rumah Pak Long dia...
Orang sibuk nak beraya , dia sibuk duk pegang "gerak"..


Hari Raya ke tiga
Sebelum bergerak ke Kuala Terengganu.. Pakai kebaya nyonya lagi..
Macam mokcik mokcik je...


Masih ada lagi baju rayanya yang tak dipakai lagi, maklumlah raya keempat, kelima n sehingga hari ni tak beraya ke mana- mana.. Papanya bekerja... Sudahnya melepak di rumah sahaja, tunggu tetamu tiba... Korang macam mana pulak yer??? Pasti sakan juga beraya ye...

P/s : Rakan GSF.. Masih ada beberapa orang akak berhutang kad raya... tunggu ye.. raya kan sebulan kad raya untuk korang masih sah untuk dihantar... hehe.... sabar tau....

Jumaat, 24 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #40

Entri Peserta Segmen - Cinta Itu Misteri


Saya nak bercerita tentang 2 orang budak yang istimewa dalam hati saya selain anak kesayangan saya sendiri. Naufal & Naqeeb adalah 2 orang anak saudara saya. Saya dah menganggap mereka macam anak sendiri, lagi pula mereka memanggil saya dengan panggilan Mama dan hubby saya dengan panggilan Papa. Hubungan mereka dengan Danish & Aqil juga sangat akrab. Kemana saja kami nak pergi, mesti Danish akan suruh saya bawa mereka berdua. Kemana saja kami pergi, mesti ada saja sesuatu untuk mereka berdua.

Pada 9 Ramadhan yang lalu, kamu beriftar bersama, di rumah agam keluarga saya bersama nenek atok mereka. Nampak dengan jelas wajah kegembiraan mereka. Tak dapat saya bayangkan bila mereka dewasa kelak, adakah mereka akan melupakan saya, Mama yang mereka sayang ketika ini.

Kenapa kenangan ini begitu indah? 

Isnin, 20 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #39

ENTRI PESERTA SEGMEN #39 - LYA AFRINA


Ini adakah kenangan Ramadhan tahun 2010 kalo x silap. Saya mempunyai masalah kesihatan yang kronik, jadi bulan puasa adalah bulan yang amat mencabar buat saya. Apabila saya tinggal ubat yang saya makan, macam-mocam boleh jadi. Saya memang tak ingat apa yang jadi sebelum tu... cuma apa yang saya ingat, bila sedar saya dalam bilik ICU. Dalam mulut & hidung penuh wayar. Dalam hidung wayar makanan & dalam mulut wayar inkubator (mesin bantuan pernafasan hayat). Sebaik saje sedar, tangan saya terikat pada katil. Hanya air mata yang mampu mengalir... Menahan kesakitan setiap kali belon inkubator mengepam dalam dada ni. Sungguh menyakitkan... Kesakitan yang tidak mampu diluahkan dengan kata-kata. Setiap tahun, bila tiba bulan Ramadhan, semestinya saya akan berumah di hospital. Dan, tahun 2012..saya mampu menikmatinya..menghabiskan masa bersama suami & anak tersayang serta keluarga yang terlalu banyak menyokong selama ni. Kalo tidak.. tahun-tahun sebelum ni, x berpeluang saya nak rasai pengalaman yang saya rasi tahun ni. Gambar diatas tu adalah gambar dalam wad, selepas keluar dari ICU, dah boleh buang alat bantuan hayat. Tapi still bergantung pada oksigen. Dan, oleh kerana terlalu kerap masuk hospital & icu..semua saluran urat saya dah ...

BERSAMBUNG DI BLOG LYA
KLIK SINI



Sabtu, 18 Ogos 2012

Segmen: Kenangan Ramadhanku…


segmen
SYARAT PENYERTAAN SENANG SAHAJA


2. Like Fanpage D Hannah Shoppe (kat sidebar pun ada)

3. Tampal dulu banner atas ni sebelum memulakan entri korang..

4. Tinggalkan link entri di ruangan komen bawah ni ye…

5.  Entri Kenangan peserta akan disiarkan di wardahilmu.blogspot.com (Untuk tujuan promosi blog korang ...)


DIEYNA DAH TULIS KENANGAN DIEYNA DI SINI JOM KONGSI KENANGAN KORANG PULAK…

SENARAI ENTRI SEGMEN

1. http://coratcoretkuini.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
2. http://mymatatajam.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
3. http://masrinasidek.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
4. http://msvelentine.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
5. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
6. http://lokmanramli.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
7. http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
8. http://sweetylikecandycan.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
9. http://www.kisahsigemok.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
10. http://tsukinano.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku-wardah-ilmu.html
11. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html

12. http://umikasum.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
13. http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
14. http://wanieysqaliefsuka-ga-contest.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
15. http://akulovehunter.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
16. http://yayabunga.blogspot.com/2012/07/hari-ini-aku-nak-join-segmen-dari-kak.html
17. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/2012/07/istimewa-ramadhan-9-segmen-dieyna.html
18. http://norumara.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
19. http://suarahatidanceritaku.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhankuair-mata.html
20. http://nadiaelena.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
21. http://miszpinkies.blogspot.sg/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
22. http://mashaaini.blogspot.com/2012/07/segmen-kenangan-ramadhanku.html
23. http://karukordjagaus.blogspot.com/2012/08/segman-kenangan-ramadhan-ku.html
24. http://hezrina83.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
25. http://bubukuning.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
26. http://miaduniaku.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
27. http://cutemama-lelamaisara.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
28. http://ezatichumel.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
29. http://anaezah.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhan.html
30. http://cahayacita2.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
31. http://nbarakah.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
32. http://cikyayastory.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html
33. http://doodlemerah92.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhan.html
34. http://bilakucingmenari.blogspot.com/2012/08/segmen-kenangan-ramadhanku.html

Khamis, 16 Ogos 2012

H.A.M.P.I.R

Lama sungguh tak menulis dalam blog kesayangan ni.. banyak cerita nak dikongsi tetapi malangnya masa sangat membatasi... Huhu rindu nak menulis... Dieyna cari ruang jugak.. akhirnya entri ni terpublish dengan tajuknya H.A.M.P.I.R... apa yang HAMPIR ye... Meh nak ulas satu persatu...

1. Blog ni Hampir bersawang


Blog Dieyna ni hampir nak bersawang.. Labah- labah dah mula angkut tangga dah pun.. Tinggal nak keluarkan bebenang nya sahaja... Entri Dieyna yang terakhir minggu lepas.. Dan kebanyakan entri yang ada pun cuma copy paste entri segmen yang masih lagi berjalan sekarang... Minggu lepas minggu yang sangat kritikal.. Tak peduli blog, tak peduli FB sebabnya HANNAH SAKIT.. Bengkak Tonsil.. Demamnya mencecah 39'C.. Mau tak ketar lutut ibu dan ayahnya kan.. Alhamdulillah, budak perempuan tu dah sihat.. Lega skit n bolehlah ibunya membersihkan sarang labah- labah ni haha

2. Kesusahan menghampiri


Hari Jumaat lepas, semasa duk susah hati memikirkan suhu badan Hannah yang meninggi.. Dieyna dikejutkan dengan satu berita daripada ibu.. " Na, baca surat khabar tak hari ni?? Rumah Pok Loh ayoh Nydar terbakor.. Tinggal tiang- tiang je"... Dieyna terkejut bukan main.. Nydar tu my BFF zaman persekolahan.. Rumah dia tempat Dieyna bermain... Terbayang lagi rumah kayu itu.. Huhu simpati sungguh.. Semuanya musnah dijilat api.. Dahlah tinggal seminggu lebih je nak raya.. Malam tu Dieyna pi melawat diorang, bau kayu hangus menyapa di hidung.. Mereka tinggal sementara di rumah bersebelahan, mujur ada saudara yang tulus hati menolong mereka yang dihampiri kesusahan... Ramai juga jiran tetangga yang datang menghulur bantuan pakaian dan kewangan.. Alhamdulillah, mereka tidak bersendirian mengharungi kesusahan... Boleh baca ceritanya di sini ...HARIAN METRO : HANYA TINGGAL KUSYEN atau di sini.. SINAR HARIAN : RUMAH PUSAKA 26 TAHUN MUSNAH TERBAKAR.. Mood : Sedih dan simpati

3. Ramadhan hampir pergi...

Tinggal beberapa hari je lagi bulan ramadhan... Sedih...Semoga ramadhan ini bukan yang terakhir... Amalan masih belum mencukupi... Banyak sangat kealpaan... Huhu...

rasa bersalah huhu

4. Syawal hampir tiba...


Hari yang ditunggu semua orang kan.. Dieyna pun nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua...terutamanya GSF ... hehe

P/s : Entri penghapus sawang di blog ini haha



Isnin, 13 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #38

ENTRI PESERTA SEGMEN #38 - KEMBARA MENCARI REDHA ILAHI


Terimbau kembali nostalgia zaman sebelum menjadi isteri dan ibu... Suasana Ramadhan cukup berbeza dengan hari ini... Kemeriahan Ramadhan di zaman kanak2 cukup meninggalkan sejuta kenangan.. Jika diimbas kembali, berpuasa di zaman kanak2 waktu dahulu cukup mencabar...Masa terasa begitu panjang..Permulaan belajar berpuasa abah akan suruh berbuka pada pukul 12 tengahari..Hari kedua dilanjutkan sedikit hingga ke pukul 1.00 petang..Begitulah seterusnya sehingga saya mula mampu untuk menghabis kan puasa sampai waktu berbuka.. Saya di zaman kanak2 bertubuh kecil dan kurus.. Mungkin atas faktor itulah abah tak sampai hati melihat saya seperti orang yang kebuluran tak bangun dan melepek.. Nak menanti waktu berbuka , sempat terbaring dulu di tepi dapur....alahai... terasa cukup 'menderita' ketika itu.. Tapi puasa tetap diteruskan.. Yang seronoknya....hari2 biasa kalau mintak apa2 susah nak dapat, tapi di bulan puasa mintak lah apa saja yang teringin, InsyaAllah abah akan penuhi... Selalu kalau puasa ,bila abah nak ke kedai saya dengan adik akan pesan kat abah supaya dibelikan air botol ni...



Segmen Kenangan : Entri Peserta #37

ENTRI PESERTA SEGMEN #37 - KALAM DARI PONDOK TUA


Ini kenangan ramadhanku ketika menuntut di Yaman...

Pengalaman bi'tikaf di 10 malam terakhir Ramadhan di masjid dengan orang-orang Arab bagi aku pengalaman ini antara paling manis dan berharga semasa aku berada di sini. Masa mula-mula sampai kat sini, ramai senior-senior pesan jangan buat baik dengan orang Arab pasai depa ni kaki kencing (kuat menipu) tapi bila dah lama kat sini, baru aku tahu tak semuanya macam tu. 

Tak kenal maka tak cinta bukan...? Bila dah baik dengan depa ni, siap ada yang pelawa pi beraya kat rumah lagi; nun jauh di puncak bukit... Tu tak termasuk yang offer anak dara lagi..Hehe 

Ada satu pagi tu, semua mu'takiffin (orang yang beri'tikaf) di masjid ambil peluang untuk mendaki puncak bukit selepas solat subuh bagi melihat suasana matahari terbit... Aku dan seorang kawan yang lain ambil kesempatan untuk turut sertai..

Bayangkan.. 



Selasa, 7 Ogos 2012

Dah Lama....

Salam 1 Malaysia semua... Rasanya dah lama sangat2 tak menulis sebarang cerita... asyik duk publish promosi entri segmen je... Blogwalking pun kurang... Bukan sebab malas... Ingat sangat2 kat rakan- rakan GSF terutamanya tetapi masa untuk berblogwalking tu tak banyak sangat...

Balik kerja.. duk relax tengok cerita korea "LOVE YOU THOUSAND TIME".. Tahu dah.. kalau terikat dengan cerita korea.. huhu payah pulak nak tinggal... Lappy on.. tapi lepak kat D Hannah Shoppe... Sekali- sekali je jenguk DASHBOARD, tu pun nak cek komen yang masuk... Dan jenguk mana yang sempat... 

pinjam gambar Pak Cik Google jap.. Nak suh korang layan mata haha

Malam pulak, konfirm tidur awal.. bukan nak tidur awal sangat pun tapi tertidur.. sedar2 dah kul 4.00 pagi , peram jap.. bangun pi masak n tak tidur2 dah... Sebab tu tidur awal kan?? Sebab bangun awal .. hehe leh pakai tak reason tu?

Ahli GSF jangan marah akak ye kalau kurang melawat.. Entri ni ditulis untuk memberi penjelasan kepada korang... Bukan akak sombong tau.. tapi masa n tidur yang diutamakan hehe... Andai kata diri ini ingin digugurkan daripada keahlian.. KU REDHA.... huhu sob sob...
uwa uwa uwa.. amik gambor baby korea gak 

Segmen Kenangan : Entri Peserta #35

ENTRI PESERTA SEGMEN #35 - WONDER WORLD


ku rasa setiap orang ada kenangan ramadhan tersendiri kan? so, ini adalah kenangan ramadhan aku yang tak seberapa. nak cerita kisah zaman tak de gigi dulu aku dah tak ingat. jadi ni je lah cerita yang aku masih ingat.


seperti biasa, kalau 2-3 hari sebelum raya tu family kita orang akan berkumpul di rumah puan besar iaitu nenda dan tok-nda aku. jadi sempat lah kami satu family dengan family mak sedara tu berpuasa bersama. Memandangkan ramai punya orang, jadi tukang-tukang masak  merangkap mak, makcik dan nenda aku kena lah bersatu hati dan power dia orang untuk masak sama-sama. punya lah excited dia orang masak sampai meleleh kami yang terhidu bau masakan tu. bising sungguh kat dapur dengan bunyi senduk dan kuali berperang. 

then... sampailah masa nak berbuka. bukan main semuanya buat bulatan dekat lauk pauk tu semua. muka punya lah berseri-seri bebudak yang puasa tak cukup. bila masa nak cedok nasi tu.... "ya Allah!


Segmen Kenangan : Entri Peserta #33

ENTRI PESERTA SEGMEN #33 - GADIS BUNGA


hai kawan-kawan malam nie nak join 1 segmen tapi kali nie yang lain yang istimewa sikit tambah-tambah banner tu comel giler kalau boleh bagila free doodle hehe... jom kita join ramai-ramai segmen kenangan ramadhan nie..


Segmen Kenangan : Entri Peserta #32

ENTRI PESERTA SEGMEN #32 - AIN STORY


Mase ain 6 tahun tu, ain nak try puase penuh, so ain bagitau lah ibu ain soh kejutkan ain bile sahur. Ain pon dengan malasnye..bangunn je la..haha.

Pada hari ape, ain tak ingat, tapi pernah sekali tu...

Waktu tu ain giler lah dahaga. Sampai pergi ke dapur, tapi tak buat pape, hanya melihat air suam di hadapan mata, takut nak minum dulu sebab mase tu ibu lalu pergi belakang tak tau lah buat ape..tak penting lah kan.

Lebih kurang lame lah jugak ibu ain kat belakang, ain pon tengok dulu, line clear ke tak, pastu teros ambik botol dan minum..haaa..lega..(dalam hati)

Dah habis minum tu, ain ingat nag bagitau ibu sebab ain ni jenis tak suke simpan rahsia yang tak elok. And then..ain cakap kat ibu ain..

Segmen Kenangan : Entri Peserta #31

ENTRI PESERTA SEGMEN #31 - WARNA KEHIDUPAN


kebiasaan bagi sekolah Tadika ini ialah memberi makan pada kanak-kanak apabila tibanya pukul 10 pagi...
waktu itu, ibu Nurul dah pesan....
Ibu : Kak Long...hari ini awak puasa...nanti kat sekolah jangan makan tau...
Nurul : ok...
hehe...tiba pukul 10 pagi..
cikgu : ok..anak-anak...beratur ambil makanan...kita makan ye...
dalam hati Nurul...ish...aku puasa...tak kan nak makan...macam mana nak cakap dengan cikgu ni...
tak pe lah...kawan semua tak puasa....makan je lah..
hahaha...
Nurul pun makan bersama kawan-kawan Nurul...

balik je rumah...ibu terus tanya...



Ahad, 5 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #30

ENTRI PESERTA SEGMEN #30 - CIK NUR



SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

Perghh…punyalah jenuh perah otak nak ingat kenangan ramadhan. Dan akhirnya inilah yang dapat di coretkan disini.

Seperti kanak-kanak lain, aku mula belajar puasa seawal 6 tahun. Tapi faham-faham jelah ye, puasa zaman kekanakkan.

Puasa yak yok tengah hari dah buka periuklah..!
Tapi kisah ni bukan aku buka periuk, tapi aku di suap secara rela oleh adik aku.

Mana taknya, ketika aku sedang menahan lapar dan dahaga
Adik aku berusia 3 tahun  datang lepak baik punya sebelah aku sambil makan tembikai sejuk..!


Segmen Kenangan : Entri Peserta #29

ENTRI PESERTA SEGMEN #29- ANAEZAH


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

Kenangan Ramadhan. Memori bulan puasa yang tak penah aku lupa, maybe sampai bila bila pun takkan lupa. Kejadian ni jadik kat hostel time aku form 4. Macam biasa lah kalau dah stay hostel sure lah wajib semayang terawih berjemaah kat surau. Masa form 4 aku dah matured. Dah rajin nak follow peraturan asrama. So, aku relax je lah pegi semayang terawih kan. Biasanya hostel aku buat 8 rakaat je. Nak dijadikan cerita tetiba warden malam tu suruh buat 20.

20 je kan. Bukan banyak sangat. Tapi akan rasa banyak bila aku tak sihat. Aku demam pulak malam tu. Dapat buat 8 tu pun kira Alhamdulillah. Aku dah kerah tenaga untuk buat 8 rakaat. Bebajek lepas witir boleh cabut. Malangnya warden semayang sebelah aku. cane nak lari. Mula tu aku nak pasrah je. 20 pun 20 lah. Kalau pengsan kang ada lah tukang angkat.

Tapi kawan beria ajak balik. Maybe dia kesian kat aku atau maybe dia pun malas nak join buat 20 rakaat tu. Hehehehe. kitorang pun plan lah. Bila semua orang dah start semayang kitorang cabut ikut pintu belakang surau. Maka lepas lah 20 rakaat tu. Kitorang lepak kat dewan makan selaku tempat prep. Time semayang mana boleh masuk dorm kan. Nak tak nak aku stay je lah kat situ.

Tak sampai 15 minit aku duk kat DEMA ( dewan makan ) tiba tiba . . . . . .

Sabtu, 4 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #27

ENTRI PESERTA SEGMEN #27 - CUTE MAMA


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU


Masih segar dalam ingatan aku waktu tu aku baru berumur 11 tahun..Darjah 5 masa tu..
Korang pernah sekolah petang tak?
Ape tu sekolah petang,heheh...sekolah petang tu sekolah Agama waktu petang...
Setahu aku kat Johor aje ada ..
Nak dipendekkan cerita,Waktu sekolah petang tukan,cikgu aku tu selalu aje wat over time...
Masa die over time tu kitaorang apalagi amek la kesempatan  la kan...
Masa bulan pose kan haus dan panas...
Aku dengan beberapa orang kawan ni kan,sanggup pergi umah kawan aku sorang ni..
Dekat je rumahnye dengan sekolah...
Nak tau ape kitaorang buat...
KORANG KENA PI TERJAH BACA KAT SANA YER
KALAUN NAK TAHU APA BELLIAU BUAT HEHE

Segmen Kenangan : Entri Peserta #25

ENTRI PESERTA SEGMEN #25 - BUBUKUNING@CENDOL


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

Di bulan Ramadhan biasa lah mesti tak nak melepaskan peluang bertharawikh.
 pak imam tu orang Arab,dia bace sedap betoii mcm nak same ngan Sheikh Mishaari Rashid Al-Afasy
dia baca satu mukasurat Quran utk satu rakaat.agak lame la
tetibe rase mcm nak terkucil.huh lame kot tahan sampe pak imam bagi salam.
selesai je bagi salam,lintang pukang lari cari jamban.

cepat2 sarung selipar nk pegi tandas.
tetiba je..

Jumaat, 3 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #24

ENTRI PESERTA SEGMEN #24 - MY LITTLE HONEY DEW


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

kenangan banyak sebenarnya di bulan ramadhan..semuanya berlaku dibulan ramadhan..

pertama
semasa di sekolah menengah aku terlibat dengan kelab pembimbing rakan sebaya..kami ke panti asuhan(rumah anak yatim) untuk salah satu program kami bulan "ramadhan".masa makanan di salurkan dan sumbangan baju n kelengkapan raya diber nampak kegembiraan di mata anak2 yatim...sebak mengenangkan mereka2 yang tak beribu dan berbapa...sedangkan kita bahagia dengan keluarga masing2..mereka kehilangan kasih sayang..sebak masatu dan bersyukur sangat apa yang kita punya..

kedua
ketika habis SPM sementara tunggu result aku 



Segmen Kenangan : Entri Peserta #23

ENTRI PESERTA SEGMEN #23 - MANGGARADAW


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

Ok ceritanya begini pada suatu hari...aku dan abang aku pergi ke sebuah halaman rumah tinggal. Rumah usang la kiranya tu. Rumah ni mmg lama dh tak de urang dudok. Kalau pegi mlm2 mmg menakutkan....jd kami pegi umah tu siang2. keliling umah tu mmg byk pokok. Tujuan kami nak pasang perangkap burung wak-wak.

Sampai situ kami pun pasang la perangkap burung keliling rumah tu....tapi bila sampai kat blah dapur,kami dengar bunyi...tung...tang...tung...tang...(sambil di iringi muzik saspen....deeeng...deeeeng...deeeeng) bunyi orang memasak. Ah sudah aku kata. Orang dulu2 kata kalau rumah dh lama tinggal....ada hantu.

Abg aku dh start gigil dh. Tapi aku tak percaya.....tak percaya.


Segmen Kenangan : Entri Peserta #22

ENTRI PESERTA SEGMEN #22 - MASHAWORLD


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

erita ni mase aku sekolah kat asrama dulu.
rasenyer ramai dah tahu tahap kenakalan aku terutamanya keluarga GSF kan,
 
mase tu aku bersama beberapa orang rakan lain yang nakal duduk kat asrama bejimba-jimba 
lah pasal mase tu student lain terutamanya ketua aspuri takde..HaHa

nak dijadikan cerita ayah member aku ni tokan jual mercun!
semua jadah mercun dye bawak ke asrama.
mercun gasing,mercun pop dan segala mak lah mercun temasuk mercun tepek pun ada.

setiap malam kitaorag sakan berjoli dengan main bercun yang nak bagai sampai ke malam dah hampir berlebam malah bersembam pun ada.
HaHa

nak bagitau kat korang ni..

Rabu, 1 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #21

ENTRI PESERTA SEGMEN #21 - CIK AINI


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

Alkisahnya cite ni ketika ai berumur 8 thn
Alah kiranya bertih jagung lah ni tgh belajar puasa
Hari pertama puasa?
Sekerat hari je ai puasa smp pkul 1230
Hari kedua?
Up skit smp kul 3 ptg pastu buka jugak
Ha...hari ketiga?
Yg nilah ai nk cite..

Serbuk Cheese Ala Cheezy KFC

STICKY POS SEHINGGA 31 DISEMBER 2012

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog ni.. Nak selitkan entry iklan sekejap.
Siapa penggemar CHEEZY WEDGES KFC kat sini?? Tiap kali pergi KFC, Cheezy wedges tulah menu yang patut ada dalam pesanan Dieyna.. Sangat sedap..
Sekarang ni, Dieyna dah tak perlu pergi ke KFC untuk mendapatkannya.. Dieyna cuma guna serbuk ini sahaja.
Photo0151
Cara nak membancuhnya pun mudah sahaja.. Di sini Dieyna tunjukkan caranya…

STEP
Jangan dibancuh terlalu pekat, nanti termasin pulak.. Bancuh ala- ala mayonis gitu. Apabila cheese ni siap dibancuh, bolehlah korang masukkan dalam piping bag ataupun bekas sos.

MAKANAN
Nampak tak gambar kat atas tu?? Sedap tu… Korang boleh cubanya sendiri..

INFO TAMBAHAN
Bahan yang digunakan dalam penghasilan serbuk cheese
Milk Solids, Modified Starch, Maltodextrin, Dextrose, Salt, Mineral Salts,
Vegetable Powder, Cheese Solids, Flavour Enhancers, Vegetable Fat,
Glucose Syrup Solids, Food Acids, Flavourings, Mineral Salts, Spices, Yeast Extract, 
Anti-caking Agents, Spice Extract, Colourings.

Info yang paling penting... serbuk ini disahkan halal oleh pihak JAKIM

Kalau berminat bolehla pm Dieyna di D HANNAH SHOPPE ye.. Jika tiada FB, anda boleh sms Dieyna di TALIAN 019-2481068.
Terima kasih.

YUHUUUUU PESERTA SEGMEN KU... ADA PERUBAHAN LAGI NI...

Korang semua pasti tahu, Dieyna buat segmen kan??? Kalau terlepas, boleh tengok sini yer... Ada berita baik untuk korang ni...Hehe gelak jahat skit..

Maka dengan ini Dieyna umumkan bahawa Dieyna nak buat pertandingan "ENTRI SEGMEN TERBAIK"... Pemenang segmen boleh pilih salah satu daripada hadiah yang ditawarkan iaitu


TEPUNG KARAMEL


atau

SERBUK CHEESE



Segmen ini akan dinilai berdasarkan Komen terbanyak di setiap ENTRI PROMOSI yang diterbitkan di Blog Dieyna DAN di entri sebenar ye (kat blog korang ).. Hehe
JUMLAH KOMEN ENTRI PROMOSI (KAT BLOG DIEYNA + JUMLAH KOMEN KAT BLOG KORANG = JUMLAH KESELURUHAN

So, tunggu apa lagi.. Korang promotlah kengkawan korang supaya komen kat ENTRI KORANG yer... Itupun, kalau korang berminat dengan hadiah yang ditawarkan laa....

P/S : LEPAS NI DIEYNA AKAN UMUMKAN WAKTU DIEYNA PI LAWAT JUMLAH KOMEN KAT BLOG KORANG YE HEHE

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT