Ahad, 5 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #29

ENTRI PESERTA SEGMEN #29- ANAEZAH


SEGMEN : KENANGAN RAMADHANKU

Kenangan Ramadhan. Memori bulan puasa yang tak penah aku lupa, maybe sampai bila bila pun takkan lupa. Kejadian ni jadik kat hostel time aku form 4. Macam biasa lah kalau dah stay hostel sure lah wajib semayang terawih berjemaah kat surau. Masa form 4 aku dah matured. Dah rajin nak follow peraturan asrama. So, aku relax je lah pegi semayang terawih kan. Biasanya hostel aku buat 8 rakaat je. Nak dijadikan cerita tetiba warden malam tu suruh buat 20.

20 je kan. Bukan banyak sangat. Tapi akan rasa banyak bila aku tak sihat. Aku demam pulak malam tu. Dapat buat 8 tu pun kira Alhamdulillah. Aku dah kerah tenaga untuk buat 8 rakaat. Bebajek lepas witir boleh cabut. Malangnya warden semayang sebelah aku. cane nak lari. Mula tu aku nak pasrah je. 20 pun 20 lah. Kalau pengsan kang ada lah tukang angkat.

Tapi kawan beria ajak balik. Maybe dia kesian kat aku atau maybe dia pun malas nak join buat 20 rakaat tu. Hehehehe. kitorang pun plan lah. Bila semua orang dah start semayang kitorang cabut ikut pintu belakang surau. Maka lepas lah 20 rakaat tu. Kitorang lepak kat dewan makan selaku tempat prep. Time semayang mana boleh masuk dorm kan. Nak tak nak aku stay je lah kat situ.

Tak sampai 15 minit aku duk kat DEMA ( dewan makan ) tiba tiba . . . . . .

3 Blogger Bersuara:

~Sweet Honesty~ berkata...

nk baca skrg....

Deqla manjew berkata...

ok jap lagi deqla terjah k.. :)

9n0L4 berkata...

rase mcm dah bace dan komen cite ni. ;)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT