Rabu, 1 Ogos 2012

Serbuk Cheese Ala Cheezy KFC

STICKY POS SEHINGGA 31 DISEMBER 2012

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog ni.. Nak selitkan entry iklan sekejap.
Siapa penggemar CHEEZY WEDGES KFC kat sini?? Tiap kali pergi KFC, Cheezy wedges tulah menu yang patut ada dalam pesanan Dieyna.. Sangat sedap..
Sekarang ni, Dieyna dah tak perlu pergi ke KFC untuk mendapatkannya.. Dieyna cuma guna serbuk ini sahaja.
Photo0151
Cara nak membancuhnya pun mudah sahaja.. Di sini Dieyna tunjukkan caranya…

STEP
Jangan dibancuh terlalu pekat, nanti termasin pulak.. Bancuh ala- ala mayonis gitu. Apabila cheese ni siap dibancuh, bolehlah korang masukkan dalam piping bag ataupun bekas sos.

MAKANAN
Nampak tak gambar kat atas tu?? Sedap tu… Korang boleh cubanya sendiri..

INFO TAMBAHAN
Bahan yang digunakan dalam penghasilan serbuk cheese
Milk Solids, Modified Starch, Maltodextrin, Dextrose, Salt, Mineral Salts,
Vegetable Powder, Cheese Solids, Flavour Enhancers, Vegetable Fat,
Glucose Syrup Solids, Food Acids, Flavourings, Mineral Salts, Spices, Yeast Extract, 
Anti-caking Agents, Spice Extract, Colourings.

Info yang paling penting... serbuk ini disahkan halal oleh pihak JAKIM

Kalau berminat bolehla pm Dieyna di D HANNAH SHOPPE ye.. Jika tiada FB, anda boleh sms Dieyna di TALIAN 019-2481068.
Terima kasih.

66 Blogger Bersuara:

Si Matatajam berkata...

Nakpak cam sedap. Tp sayang M tak mkn..hu hu.,

Kunang-Kunang berkata...

Salam Dieyna,

Pernah juga makan cheese ni. Goreng kentang cicah dengan cheese ni. Sedap.

Ayuni berkata...

sis, dulu aderlah jugak housemate yg jual cheese nie, mmg sedap...

Dieyna berkata...

hehe memang sedap pun.. hehe

Dieyna berkata...

Betul akak.. cicah ngan kentang goreng.. marbelles rasanya

Dieyna berkata...

terima kasih ayuni.. tolong promot

AreZiem Vanieyllo berkata...

waaa! sedapnyerr ^^,
kalau dpt kentang panas2, cicah pulak dgn cheezy wedges,, perg! kecur air liur!

Chic Na berkata...

tunggu entry cik na nnti ye kak.. :)

Yana Libra berkata...

pos sampel sikit kat sini~~~~ hehe :p

9n0L4 berkata...

bape hengget satu ni kak? huhu.

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Ooo...sedapnyer...:-) suka cheese...nyummy!

Deru Ombak berkata...

Salam Ana..

Ada juga anak sedara tunjuk product ni kat Fan Page FB dia. Kakya tak try lagi.. Looks nice.

@ deqla manjew berkata...

deqla kalo pi kfc mmg wajib order CHEEZY WEDGES...hihi...maknanya kfc ni bkn rahsia lg la eh? akak tau x mana nk dpt serbuk ayam kfc dye tu? hihihi

~Sweet Honesty~ berkata...

ee sama la kta cikgu..sya pun msti order chezzy wedges kalo mkn kt kfc.. (^_^)

wan nurul hezrina berkata...

shedapnyerlah hai..mmg nurulpun akan pesan cheezy wedges..bleh terjah blog2 nnt

lelamaisara berkata...

memang sodap ni...
kalu tak order chezzy wedges tu kat kfc macam kurang jerk..heee

Arina Shamsul berkata...

mmm..nyummy..:)

Cik Penguin_Solehah berkata...

wh,tq.. Nak try nanti=).. btw,yes,blogging improve my writing ^_^

Alana Qistina berkata...

gi ke x kenduri umh che long td??? rugi ar x gi...ade patin tu...ade lg x serbuk cheezy ni??? mehla aku beli se...bile ade paka??? nk gi umh mu ni...

MahaSayang berkata...

Bape harga ni???? Nak order camne

dyabunga berkata...

sedapnya dya tgk..hihi

Miss BaNu berkata...

aaah mcm sedap jer...nyum nyum

SumeSakan berkata...

ooo kiranya lepas nih bleh buat sendiri la ek,....terbaikkk ah...ok2 klu nka saya terjah sini laju2...huhuhuhu

izan mama mia berkata...

nampak cam sedap...nak beli kat mana nie......

tq dieyna...topup dh masuk..

Dieyna berkata...

ok... hehe klik link fb kat dlm entry tu izan.. hehhe

Dieyna berkata...

terjah link fb eik hehe

wan nurul hezrina berkata...

nurul nak beli camner kak?kak gtaulah bape satu..nurul payah cket nak bukak fb..huhu..mcm kecur air liurnie..nnt akak emai nurul kat nurulhezrina1983@yahoo.com.my bape harga n mcm mana nak beli

jaakechik berkata...

brape hinggit rege dia ni?

Hafiz Abdul Tahir berkata...

berapa harga kak? kalau yang kentang tu mcm mana? lenyek mcm biasa je?

etuza berkata...

saya percaya ramai muslimah kat seberang berbakat pasal memasak ni. Sedap ya..tahniah..terbaik.

inazamri berkata...

nak juga.Nnt akak pm kat FB ok.Anak2 mmg suka...

Nazayiena berkata...

Kak Nurul x pernah cuba lg buat chezzy wedges nie,mesti sama rasa yg kat kfc tu....

~Sweet Honesty~ berkata...

wahwaahh..header baruuuuu...hihi

SumeSakan berkata...

datang jenguk awak...hehehehe

Karukord Jagau's berkata...

header baro wooo.....cun2..

dah try dh sekali lagi buat top commenter tu....x mau jd la...huhuhuu

Dieyna berkata...

hehe suka suka.. mama bagi

Dieyna berkata...

nak kata exactly sama tu takut tak sama pulak, tapi setanding laa.. sms saya kak kalau berminat eik

Dieyna berkata...

sms pun ok gak kak..

Karukord Jagau's berkata...

dah cuba gak yg tu...x mau jadi gak.....huhuhuu

Karukord Jagau's berkata...

dh boleh dh... (^____^)

Papa Mifz berkata...

salam kenal...

mmg terbaik cheese tuh..sejibik raso mcm KFF punyo...:)

Yumida berkata...

mmg peberet sy tu kak...be4 ni x pnh plak jumpe serbuk ni..beznye klo dpt...nyum2...semua bende nk cecah ngn bende ni

Zaidalifah Hussin berkata...

nASSALAMUALAIKUM,

MARI JOIN SEGMEN BONDE...
http://kumahuitu.blogspot.com/2012/06/jom-baca.html#linksak buat

nampak menariklah. emmm sedap

Aine Ainun berkata...

mmg berhasrat nak beli...
nanti saya comfirm saya mesej dieyna ke ye=))

Aine Ainun berkata...

blog dah berubah wajah lagi...
berseri2...=))

cendol berkata...

NaK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nora Karim berkata...

emmm.... sedapnya...

Sky Before Pinky berkata...

akak..thanks bagi phone number tu.. kawan saya nak try..tapi sebelum tu nak tanya apa ingredient serbuk tu?? ada bahan yg meragukan tak?- maaflah kalau saya tanya trus terang

adyna berkata...

suka gak makan cheese nie..tak sempat makan masa mengandung ritu :( la nie tak tak nak makan bile masih terkenang yg dulu

Tanpa Nama berkata...

akak..thanks bg feedback.. nanti saya msg akak yer...

http://arepizza220.blogspot.com

inazamri berkata...

dieyna..akak nak oder lg la.Ape2 hal akak akan sms k.Mmg terbaik la serbuk cheese ni.Sedap yg amat.

Masha Meisters berkata...

hehe...memg marvelous gitu....sedap! chezzy wedges masha menjadi tau sebab adanya rahsia dari kak dieyna....hihi....untuk raya ni masha nak tempah lagi eh...nanti masha roger2 lagi kat akak :)

Misz Mieza berkata...

Nanti nak order jugaklah! ^^,

Sky Before Pinky berkata...

akak..oder saya dah sampai.. Thanks.. rasanya memang sedapp..

wawa abdullah berkata...

erm..sedap nye.. i'allah..boleh beli untuk berbuka pose nnt.. :)

Jom sertai contest review sempena bulan ramadhan! Ada duet raya lagi. :)

Cinta Misteri berkata...

singgah sini...sdg gigih pasang banner kamu :)

Mama Adam berkata...

wahhhh.... sedapnya. nanti kita jengah ye

Ameerul Ashraf berkata...

waa.. boleh la cube lepas ni :)

are_lin@yu berkata...

nice dear..moga terus maju..amin ;-)

etuza berkata...

sedap tu. semoga ada yang menempah ya. jauh dekat bisa di arur kan . selamat berbuka puasa hari ini ya

dyabunga berkata...

semoga bisnes akak terus maju ye..:D

Nurlyla berkata...

tag awak kat sini :)

http://nurlyla-bloglist.blogspot.com/2012/07/aku-terjah-akuuu-follow.html

kalau ada masa join lah ye.. hadiah pendrive utk 50 blogger terawal..

Edy Fee berkata...

sedap ni...boleh bli

nn lylyn berkata...

wah mcmtu ek..sedap2..

QasehnyaRania berkata...

salam kenal dan follow sini
macam best boleh la try nnti...
tak payah g kfc beli dah nanti kan:)

::dEyb:: berkata...

saye baru oder...hehehe

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT