Isnin, 13 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #37

ENTRI PESERTA SEGMEN #37 - KALAM DARI PONDOK TUA


Ini kenangan ramadhanku ketika menuntut di Yaman...

Pengalaman bi'tikaf di 10 malam terakhir Ramadhan di masjid dengan orang-orang Arab bagi aku pengalaman ini antara paling manis dan berharga semasa aku berada di sini. Masa mula-mula sampai kat sini, ramai senior-senior pesan jangan buat baik dengan orang Arab pasai depa ni kaki kencing (kuat menipu) tapi bila dah lama kat sini, baru aku tahu tak semuanya macam tu. 

Tak kenal maka tak cinta bukan...? Bila dah baik dengan depa ni, siap ada yang pelawa pi beraya kat rumah lagi; nun jauh di puncak bukit... Tu tak termasuk yang offer anak dara lagi..Hehe 

Ada satu pagi tu, semua mu'takiffin (orang yang beri'tikaf) di masjid ambil peluang untuk mendaki puncak bukit selepas solat subuh bagi melihat suasana matahari terbit... Aku dan seorang kawan yang lain ambil kesempatan untuk turut sertai..

Bayangkan.. 



7 Blogger Bersuara:

Deqla manjew berkata...

wow.. dah 37 peserta segmen akak..chaiyok laa...

Si Matatajam berkata...

Interesting ni nak kena terjah ni..

lelamaisara berkata...

wah mcm best je..nak terjah la...

LYAfrina berkata...

gud luck...
lya pon dh buat n3 ni.. cuma nak kena edit2 lagi citernyer...

Masha Meisters berkata...

hehe....cam best je nih :))))

Cinta Misteri berkata...

Brpuasa d rantau...tk penah kot. Jap g baca

9n0L4 berkata...

tak pernah berinteraksi dgn orang Arab. beriktikaf apetah lagi. ;)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT