Selasa, 7 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #35

ENTRI PESERTA SEGMEN #35 - WONDER WORLD


ku rasa setiap orang ada kenangan ramadhan tersendiri kan? so, ini adalah kenangan ramadhan aku yang tak seberapa. nak cerita kisah zaman tak de gigi dulu aku dah tak ingat. jadi ni je lah cerita yang aku masih ingat.


seperti biasa, kalau 2-3 hari sebelum raya tu family kita orang akan berkumpul di rumah puan besar iaitu nenda dan tok-nda aku. jadi sempat lah kami satu family dengan family mak sedara tu berpuasa bersama. Memandangkan ramai punya orang, jadi tukang-tukang masak  merangkap mak, makcik dan nenda aku kena lah bersatu hati dan power dia orang untuk masak sama-sama. punya lah excited dia orang masak sampai meleleh kami yang terhidu bau masakan tu. bising sungguh kat dapur dengan bunyi senduk dan kuali berperang. 

then... sampailah masa nak berbuka. bukan main semuanya buat bulatan dekat lauk pauk tu semua. muka punya lah berseri-seri bebudak yang puasa tak cukup. bila masa nak cedok nasi tu.... "ya Allah!


9 Blogger Bersuara:

~Sweet Honesty~ berkata...

nak baca sat..

~Sweet Honesty~ berkata...

dah baca..nasi tak masak lagi..hihihi

Cik Nur berkata...

macam menarik..nak terjahla..

Cik Aini berkata...

hahahaha
dah terjah dah,alahai...:)

Karukord Jagau's berkata...

mesti nasik x masak lg tu...hehehhee

Deq's Qienz berkata...

japg nk terjahhh..maaf lama tak singgah sini.agak sibuk ckit la kak :))

lelamaisara berkata...

nak baca gak la...

izz iizza berkata...

nnti nk terjah..:)

9n0L4 berkata...

hehe. bese jugak jadi mcm ni. tak tekan cook. melanguk la tunggu nasi tu masak. ;)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT