Isnin, 20 Ogos 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #39

ENTRI PESERTA SEGMEN #39 - LYA AFRINA


Ini adakah kenangan Ramadhan tahun 2010 kalo x silap. Saya mempunyai masalah kesihatan yang kronik, jadi bulan puasa adalah bulan yang amat mencabar buat saya. Apabila saya tinggal ubat yang saya makan, macam-mocam boleh jadi. Saya memang tak ingat apa yang jadi sebelum tu... cuma apa yang saya ingat, bila sedar saya dalam bilik ICU. Dalam mulut & hidung penuh wayar. Dalam hidung wayar makanan & dalam mulut wayar inkubator (mesin bantuan pernafasan hayat). Sebaik saje sedar, tangan saya terikat pada katil. Hanya air mata yang mampu mengalir... Menahan kesakitan setiap kali belon inkubator mengepam dalam dada ni. Sungguh menyakitkan... Kesakitan yang tidak mampu diluahkan dengan kata-kata. Setiap tahun, bila tiba bulan Ramadhan, semestinya saya akan berumah di hospital. Dan, tahun 2012..saya mampu menikmatinya..menghabiskan masa bersama suami & anak tersayang serta keluarga yang terlalu banyak menyokong selama ni. Kalo tidak.. tahun-tahun sebelum ni, x berpeluang saya nak rasai pengalaman yang saya rasi tahun ni. Gambar diatas tu adalah gambar dalam wad, selepas keluar dari ICU, dah boleh buang alat bantuan hayat. Tapi still bergantung pada oksigen. Dan, oleh kerana terlalu kerap masuk hospital & icu..semua saluran urat saya dah ...

BERSAMBUNG DI BLOG LYA
KLIK SINI



7 Blogger Bersuara:

Masha Meisters berkata...

dah baca cerita Lya ni....huhu...sedih! memg berat lagi besar u7jian buat dye....semoga tahun ni Lya diberi kenikmatan syawal yg dinanti :)

Si Matatajam berkata...

Isk negerinya M baca..Alhamdulillah Lya dah ok skang ni dan bertambah bahagia ngan puteri kesayangan dia..

etuza berkata...

selamat hari raya maaf zahir batin ya. halalkan segala kata2 etuza. terasa tak sah jika tak singgah ke blog Dieyna..

Cik Nur berkata...

ini pun nur dah baca.. :)

Deqla manjew berkata...

begitu besar pengorbanan lya..tabik spring kat lya!

Solehah Shamsuddin berkata...

memang sedih ble solehah bce entry kak lya ni.hope akak lya sntiasa tabah sentiasa

9n0L4 berkata...

tabah benor la si lya ni. kisah die ni pyh nak jumpe. ;)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT