Sabtu, 1 Disember 2012

Dari Dapur Dieyna: Kuew Teow Rebus

Dah lama dah tak sharing resepi untuk Hannah kat sini kan..? Kali ni Dieyna nak share resepi Kuew Teow Rebus untuk sarapan pagi Hannah..


Bahan- bahannya ialah
1/4 bungkus kuew teow
secawan isi ayam
Satu sudu besar bawang kisar
Sedikit minyak
Sedikit sos tiram
Garam secukupnya
Sawi
Lobak
Air
Cara menyediakannya pula panaskan periuk dsn masukkan sedikit minyak... Masukkan bawang kisar.. tumiskan hingga kekuningan. Kemudian.. masukkan isi ayam, air dan lobak.. Kita kena masukkan lobak awal sikit sebab nak bagi lobak tu empuk.. Setelah korang tengok ayam dan lobak tu empuk, bolehlah masukkan sawi dan kuew teow serta garam secukupnya... Sudah masak.. bolehlah dihidangkan kepada vip kecil korang... hihi
Ps: korang pun leh mkn gak
Published with Blogger-droid v2.0.9

20 Blogger Bersuara:

Nisah Idham berkata...

1st time dengar kuey teow rebus :)... hehe boleh buat ni nnti..

Che Rosliza Che mat berkata...

sedapnya....resepi pun ada boleh cuba nanti hihihi

Cinta Misteri berkata...

VIP kt rumah ni asyik mkn nuget, aym goreng, kentang je. Bdk lelaki ni tk mcn ank perempuan.

Nnti CiM ada ank perempuan msti suka nk msk2 dgn dia. Amik resepi kt sini..

Chic Na berkata...

sedapnya. boleh masak utk anak buah, tp konfem cikna yg makan lebih. huhu..

deno berkata...

nyum2!!! best tuuu... tapi deno prefer mee kuning.. :)

Cik Nur berkata...

dewasa pun boleh mkn ni kak..!
sedap nampak.. :)

Si Matatajam berkata...

Mai semangkuk kak dieyna

Deq's Qienz berkata...

okela kan smentara nk lunch isi perut dulu..hehee

Cik Aini berkata...

kira ni ala2 koteow sup la kan.hehehe
org bujang cam ai lg senang lah nk wat mcm ni kan.mkn lak time2 ujan..perghh sodapp k.dina.haha

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

sedap nampak tu kak eheee

Karukord Jagau's berkata...

naseb baek sy x berapa minat kuew teow....tp kalau ada ngap juga :D

Deqla manjew berkata...

mcm kue tiow sup je kak.. atau kue tiow hailam.. hihi

IntaNBerliaN berkata...

lama xmkn kuew teow.. :-)

Nyue berkata...

Kuew Teow....Nyue xmakan akk...huhu

are_lin@yu berkata...

sdpnya..nak sikit..hehe

dya bunga berkata...

nk sikit..hihi

Mrs Velentine berkata...

1st time dengar nak try lah nnt

Cik Yaya berkata...

wahh senang jeee..
bleh try ni nti..hehe

lelamaisara berkata...

tak pernah makan kuew teow rebus ni kak...

Yana Libra berkata...

senang je..hehe..gambar xde la kak..hilang?

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT