Jumaat, 6 Julai 2012

Tak kira tempat…

 

Salam rindu kat korang semua.. Lama tak bersiaran di sini.. Al maklumlah agak sibuk sejak dua menjak ni.. hehe GSF semoga korang faham ye.. hehe

Sejak mengaktifkan diri meniaga online ni, Dieyna kerap ke pejabat pos.. Hari ni nak kongsi cerita best kat korang ni.. Senyum dulu skit.. Hari ni ada customer order SERBUK CHEESE ALA- ALA KFC tu.. Dieyna sampai kat pejabat pos, orang tak ramai dalam dua tiga orang je.. Sampailah giliran Dieyna, maka bermulalah dialog ini

D : Saya nak guna pos daftar ye..

PO : Pos daftar ye.. tunggu sekejap ye.. erm, sebenarnya ada apa dalam ni kak..

D : oo ni serbuk cheese yang macam sos cheezy wedges kfc tu.. bancuh guna air panas je

PO : Sedap tu kak… Senang je lah kan bancuh guna air panas je…

Sambil- sambil bercakap tu Dieyna pun keluarkan contoh serbuk cheese yang trial pack punya.. alang- alang orang dah bertanya kan hehe

D : Ini dia serbuknya…. yang ni pack percubaan ni..

PO : OO macam ni rupanya… abiss tu yang ni akak jual ke?

D : Yang ni memang untuk dijual dik, set percubaan…

PO : Berapa ringgit kak set percubaan ni..?

D : Yang ni RM4 je..

PO : Saya nak beli boleh tak..

D : Boleh sangat2, ambillah

PO : Terima kasih kak.. ni duitnya hehe

Hahaha tanpa segan silu berlaku sesi menjual serbuk cheese di Kaunter pejabat pos… Dieyna tak lupa meninggalkan nombor telefon mana tau kot nak reorder kan hehe

Rezeki jangan ditolak kan…. Pi pos bungkusan cheese pakej dengan menjual serbuk cheese sekali.. Ada ke yang pernah buat macam ni.. Dieyna tak sengaja tau.. Alang- alang orang dah tanya kan?? hehe korang layanlah gambar ni ye

BUNGKUS

Korang pun berminat ke??? Kalau berminat pi kat pesbuk Dieyna ye.. Klik gambar pun takpe.. order kat situ… hehe nak cepat lagi sms je..bila- bila masa kecuali tengah malam.. haha

28 Blogger Bersuara:

Aine Ainun berkata...

salam dieyna...
Maaf, AA x sempat lagi nak bankin, HB sibuk 2minggu ni,
tapi..mmg nak sgt serbuk cheese ni,
nanti dah bankin AA bgtau k..

semoga bisnes dieyna makin berkembang maju..amin=)

Dieyna berkata...

alhamdulillah... thanks aine bg sokongan

Miss BaNu berkata...

tahniah business semakin maju gitu =)

izan mama mia berkata...

heheh...okey nnt nak g kat fb...

Yana Libra berkata...

wah..murah rezeki akak kan~ :)

Alhamdulillah~~

Mrs Velentine berkata...

salam..itu namanya rezeki..semoga rezeki bertambah maju..amin

Chic Na berkata...

Alhamdulillah, murah rezeki akak. kalau benda sedap mcm tu, Insyaallah org akan cari. :)

Sky Before Pinky berkata...

kalau tader FB?? leh oder sini ke? nak tau price dia caner? postage?

KY berkata...

Alhamdulillah..rezeki ada di mana2 kan?

Kesuma Angsana berkata...

rezki tu!.. all the best ye

LYAfrina berkata...

rezeki dimana-mana kak..
alhamdulillah... lya pon nok jugop la.. nak beli kat kfc sokmo ..dop tahang gop kan..

*

are_lin@yu berkata...

hehe bagus2 bisnes makin berkembang tunamanya ;-)

Nyue berkata...

wahhh...semakin maju bisnes akak...nty nyue nak order nyue gthu akak yea..cam nak order utk raya..ehehe

lelamaisara berkata...

nak jugak la...boleh ke..berapa kak...tgok ramai dah beli...tak leh ketinggalan ni..hehehhe

Cik Nur berkata...

alhamdulillah..murah rezeki akak..!
xpe kak..xsalah pun mcm tu, itulah namanya rezeki..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Alhmdulillah....rezeki tuh!gud luck dieyna...:-)

N.Aima K berkata...

weee...alhamdulillah rezeki kan kak...

Wanieys berkata...

wah kak sampai pejabat pos berbisnes hihi rezeki jgn ditolak kan...entry wani hr ni pun promote cheese akak hikhikhik

KhaiRin : anies berkata...

rezeki tuuu

~Sweet Honesty~ berkata...

dah save nbr akak tu.. nnti esk kte sms2 yea..tawar menawar ke.. hihihi..

etuza berkata...

tahniah ya, rezeki dariNya. dah dekat nak puasa pasti ramai pelanggan.

cendol berkata...

haha sempat lagi bisniss kat kaunter palk ye..haha tak pe la kak,murah rezeki..rezeki ade di mane2 :)

Si Matatajam berkata...

Alhamdulillah kalau dah rezeki tu kat mana2 pun ONN ja.. He he. Selamat berbisnes..

Sally berkata...

ANDA ditag >>>> http://dairisally.blogspot.com/2012/07/giveaway-from-dayah-snow-heuka.html

Deqla manjew berkata...

alhamdulillah... rezeki tu kak... =)

Arina Shamsul berkata...

alhamdulillah..lepas ni bukak kilang pulak ye kak..amin...hihi

nn lylyn berkata...

wah bertambah rezeki =) goodluck

aReLaN berkata...

hahahaha..rezeki.kat kaunter pejabat pos pon leh jual.takyah bukak kaunter sendiri.

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT