Isnin, 9 Julai 2012

Maggi Ketam 4x4 vs Nasi Ayam

 

Sana sini orang duk bercerita pasal Restoran Maggi Ketam, terliur jugak nak mencubanya. Balik Kemaman baru ni, ajak en Suami pi restoran Maggi Ketam.. Sebenarnya Dieyna tak suka makan ketam sebab payah nak ambil isinya.. pemalas … jadi Dieyna order maggi jugak, tapi maggi seafood… En Suami pula makan nasi putih, Tomyam ayam dan telur dadar.. Manakala menu  untuk Hannah kongsi dengan tokwannya, mihun sup… Layanlaa gambar- gambar ni ye….

DSCN3783

Maggi Seafood RM 6.00.. Isinya sebungkus maggi, 3 ekor udang, 3 ekor sotong, 3 ekor kepah dan hirisan lobak.. Pedasss desiiiipp… tapi sedap.. Kalau masak sendiri maggi ni di rumah, dok sampai pun RM6 kosnya kan??? Heheh

DSCN3785

Gabungan mantooop untuk perut yang kelaparan.. Nasi putih RM 1.50, telur dadar RM 1.00 dan tomyam yang juga pedas dessiip RM 5.00.. Tomyam memang kaw2 punya, sampai berpeluh laa makannya…

 

DSCN3786

Menu untuk si kecil dan tokwannya… Malangnya kedua- duanya takmbuh makan, tokwannya kata kenyang.. Hannah pula demand, sibuk nak main.. Sudahnya mihun sup ini ditapau.. Harganya kalau tak silap RM 5.00 jugak…Rasanya pula tak pasti.. Sedaplah kot..

Hari ni pulak, Dieyna pi makan Nasi Ayam Azuwa Café yang tersohor sedapnya.. Hehe kenalaa test, betul atau tidak, nasi ayam ni sedap..

DSCN3793

Kepak ayam yang berselimut.. agak pemalu sebab tu duk berselindung.. Hehe pemalu sangatlah kan.. Sudahnya selamat masuk perut.. Sodaaaappp

DSCN3794

Nasinya yang nampak macam sedikit pada awalnya, namun setelah dimusnahkan binaannya.. banyak jugak.. nasinya lemak berkrim gitu, ada rasa manis- manis mungkin dia masukkan gula kot.. Tapi okelaaa.. Kalau makan banyak, mungkin agak muak laa kot..

DSCN3795

Kombinasi terakhir.. Supnya yang sangat delicious.. Sos kicap bercili yang pedas dan pastinya sedap…. Alhamdulillah, kenyang.. Tambah kenyang 2x ganda sebab orang belanja haha

DSCN3796

Inilah kedainya Azuwa Café.. lokasinya bersetentang dengan Hospital Dungun.. Susah sikit nak parking kereta, terpaksa parking di tepi jalan raya yang kenderaannya bersimpang siur… Sedap punya pasal, parking kereta ikut dang pun takpe.. hehe… Satu lagi perkara best untuk dikongsi, adalah harganya.. Jeng jeng jeng… Dua pinggan nasi ayam yang marbeles dan 3 gelas air yakni teh o bing, teh o bing limau dan ais kosong berjumlah   RM7.00.. Sungguh murah.. kualiti dengan harga berpatutan.. Jom pakat makan sining ramai- ramai…

Tamatlah cerita Jalan- jalan cari makan…. Hehe kena tulis cepat entri ni, masuk bulan ramadhan nanti tkleh tulis pasal makanan dah hahaha

33 Blogger Bersuara:

Zaidalifah Hussin berkata...

wahhhh terliur suda bonde melihat maggi ketam tu...hinggat dekat2 dengan tempat bonde ni..

rupenya jauh nak merasa tunggu lama lagi laaaa.... nak ke sanun....

mabelessss

izan mama mia berkata...

nasib baik baca entry ni masa dok bersahur..kalau dtg waktu tgh hari mau tergoncang iman nie...

Cik Aini berkata...

sodapnya k.dieyna..
trs rs berbunyi2 perut nih..rs nk pergi cari mee ketam lah..sbb kat sni xde megi ketam :)

~Sweet Honesty~ berkata...

waa..pagi2 tgk makanan...amat lapar la pulak eyhh...

Chic Na berkata...

nampak sedap maggi seafood tu. okla seafood banyak. tp yg RM7 tu, murahla kak. berbaloi.

Miss BaNu berkata...

jln2 cri mkn versi akak dieyna hehe

nur kasih berkata...

sedapnya maggi ketam!

Aine Ainun berkata...

Nak maggi ketam tu....

Jauhnya nak mai....

9n0L4 berkata...

hoho. merase jugak ye megi tu. hehe. gi kemaman tak bagitahu yeeeeee.

Wanieys berkata...

huishhh sedapnya tgk...tergoda wani tau eheee

KY berkata...

sedapnya nasi ayam...teliuq pulak...

are_lin@yu berkata...

sedap nya...makan tak ajak erk..hehe

Arina Shamsul berkata...

hadeiii..macam tak sanggup nak baca..tengah lapar ni kak..adoyai..haha.

Cik Nur berkata...

Pergh..kak...!
terliur nur di buatnya..!

tomyam tu, hirup panas2 mmg terangkatt..!
kombinasi yg sedap sebenarnya tomyam dan telur dadar kan..

berselera je mkn..

Masha Meisters berkata...

amboi....xreti nak m,egajak ye...haha
ketam je la sejak akhior2 ni...berjangkit dengan cikgu 9nola la ni kan :)

lelamaisara berkata...

wah..kak Dieyna boleh jadi hos jalan2 cari makan ni..hehehe..:)..nampak menyelerakan...

ieedaz @ mama_isha berkata...

aduhai...sedap nye tgk menu2 tu..ehhe

Deqla manjew berkata...

nmpk sedap!! kat KL xde ke??? jauh benor kat kemaman tu...hikhik

amirah berkata...

terbaekkk....

Yana Libra berkata...

rm7.00?? murahnya~~

biasanya kat area kemaman tu makanan mahal2 kan?

Si Matatajam berkata...

Pergh memang mantop la.. Terlioq tak hengat... Nasib baik M baca entry ni waktu pepagi buta ni. Kalau waktu siang hmmm nasib badan la dok posa tgk pict ni..

Nyue berkata...

ohhh..murahnya...cam xpercaya jer.....
best2 nye menu tuu.lapar rs ni...

Misya Mialen berkata...

Naaib baik sy baru lps mkn.x la lpr agt tgk mknn sedap ni.hihi

Masz Sidek berkata...

semua nampak sedap.... ni buat perut sy lapa ni... ;p

dyabunga berkata...

terliur bila dgr tomyum..hihi

Karukord Jagau's berkata...

nampak sedap2 tu.....huhuhuuu

izyantyPersonalTaste berkata...

terliur arr tengah lapar hujan2 nie :)

etuza berkata...

hebat ni dan nampak sedap.

etuza berkata...

blog nampak wajah baru kan. kekadang tak menyempat buat BW..apapun tetap dalam lipatan ingatan laman Dieyna

Cik Penguin_Solehah berkata...

baca sambil telan air liur,glup 0.o.. haha

Yumida berkata...

sedapnye sis..terliur sy..
btw brg sis pos tu dh sampai...jumaat lepas..thanks ye sis...cheese tu sedap...grrrrr..so yummy!

Masha Meisters berkata...

hehe....xsabar nak tunggu habuan hari ni :)

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Maggi ketam kat dungun tuh pamess btl kn?dh lama nk pi, tk nyempat lagi. Mmber kata tiap hari meja penuh.huhu.nk pi try gak nnti, sbb ym peminat ketam.huhu

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT