Selasa, 23 Ogos 2016

Aduhai printer ku sayang

Bismillahirrahmanirrahim..

2 minggu lepas, printer Brothers Dieyna yang Dieyna guna selama 5 tahun tu tak keluar ink. Puaslah duk godek2. Sblm ni mmang pernah anto repair, technician tu pesan buat je CLEANING ink printer tu kalau ada masalah INK. Masalahnya, lebih dari 7 kali doh Dieyna buat cleaning, langsung dok mendatangkan kesan. Makin xkeluar ink lagi ada lah... sakit hati sungguh rasanya...

Bila dah godek sendiri tidak berjaya, Dieyna pun dengan hati yang walang bawa printer kesayangan tu gi kedai. Kedai SIJ Computers berhadapan kuarters Forest Jalan Santong Paka ni. Dieyna cite masalah printer tu lebih2 kurang n siap suh buka cuci head printer tu. Kononnya head sumbat...

Tiap2 hari Dieyna singgah kedai tu tanya printer tu molek dok lagi. Jawapan yang sama diberi. Dok molek lagi. Ink dok naik. Org kedai suh bagi masa kat pihak dia untuk tengok lagi apa masalah printer tu.

Kelmarin, gi pulok ke kedai tu. Kali ni nekad doh, kalau printer tu problem jugak. Dieyna akan bawak balik ar. Kira pasrah dohlaa kalau rosak n dalam hati bercita- cita nak anto Printer tu ke kedai lain pulok. haha (jenis dok caya ke se kedai). Sampai di kedai, masih lagi dokleh guna printer tu. So, Dieyna minta izin nak bawa balik ar printer tu. Tanya bayaran, org kedai xmbuh amik sen sebab printer dok jadi pun.. Terima kasih org kedai... hehe

Malamnya, kawan lama singgah rumah. Ringan mulut cerita lah ke dia pasal printer tu. Sebab dia pun pakai printer jenis sama..
Ni bekas inknya.. napok tak anak panah yng tunjuk ke atas tu.. benda alah tu lah yang kena buka.

Tunjuk printer ke dia, dia tengok bekas ink... dialog kami pun bermula (guna loghat ganu)

Musha : "Eh, Na... ink aku, aku buka lubang angin ni"

Dieyna : "Ni kan tempat ink, mana leh buka.. kan tumpah ink... jadi aku dok buka laaa"

Musha : " Acu mu try buka lubang ni, kita test cleaning semula"

Dieyna pun ikutlaaaa.... dan hasilnya...

Molek2 ada printer tu keluar ink... boleh guna mcam biasa....

wawa wa... 2 minggu duk di kedai... rupanya  problemnya lubang tu je.... mmg win ar...... dok terjangka dek fikiran ...

Selamat pitih ... haha kalau dok, kena beli printer baru....



1 Blogger Bersuara:

LYAfrina berkata...

hehehe..mujur gok..nok jd ke rezeki lg tu..pdahal mde simple je kan

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT