Ahad, 6 Julai 2014

Kekal cergas sepanjang berpuasa

Kekal cergas sepanjang berpuasa ..

Bila tiba Ramadhan, masalah yang biasa dialami.. letih dan dahaga yang melampau.. Nak- nak pulak sekarang ni musim panas.. fenomena El Nino kan.. 
Nak share kisah sendiri untuk Ramadan 2014 ni ye...

Sebelum menjengah bulan Ramadhan, Dieyna dah puasa terlebih dahulu. Ganti puasa tahun lepas. Memandangkan seorang diri je yang puasa, takdelah Dieyna bersungguh- sungguh masak sahur. Jadinya, bersahur dengan menu yang seringkas- ringkasnya. Hehe apa lagi bersahur dengan Set Mighty 3 Gems ni jelah.. kan peniaga produk Shaklee mestilah kena try produk yang diniagakan kan?? Ini gandingannya ye..

Sahur pertama, Dieyna bancuhkan ketiga-tiga ni dalam satu shaker ditambah dengan 200ml air masak dan 200ml freshmilk. Dengan rajinnya Dieyna siap blender semua tu nak bagi gebu-gebu gitu. Minum.. memang mabeles rasanya.. Sahur last minit jadi takleh nak menghayati minuman lama- lama. Nak dijadikan cerita, hari tu memang banyak aktiviti dan kebetulan pulak jadual kelas agak padat. Yang bestnya, Dieyna tak rasa letih. Serius, TAK LETIH... memang BERTENAGA.. siap Dieyna leh ronda- ronda ke bandar Dungun lagi selepas balik sekolah. Macam orang tak berpuasa lagaknya hehe. Alhamdulillah produk 3 beradik ni berkesan dengan perut Dieyna.


Bila share story dengan rakan-rakan n pelanggan yang amik set ni.. masing-masing puas hati.. sangat puas hati...Antara 3 beradik tu, Dieyna paling jatuh hati dengan PERFOMANCE DRINK. Minuman wajib semasa berbuka lagi. Simpan dulu dalam peti siap-siap macam dalam gambar tu ye. Tiba waktu berbuka terus je minum.. FUH .. memang SEGAR BUGAR.. sejuk je rasa tatkala air tu melintasi ruang leher ni.. memang nyaman sungguh. Tak caya?? Cuba lah try.. dah try sekali nak berkali- kali.. Perfomance drink kat rumah nipun nampaknya nak kena restock dah... dah tinggal separuh balang. Daripada duk minum minuman bergas kan baiklah kita minum minuman tenaga tanpa GAS ni.. Kesihatan diri pun terpelihara. Tak gitu??

Nak bagitahu korang lah, ketiga- tiga minuman ni boleh mix and match.. boleh suai padan gitu.. Tak semestinya korang kena beli ketiga- tiganya sekali. Dieyna kategorikannya kepada tiga kategori, SET PUASA BAJET 1 , SET PUASA BAJET 2 dan SET PUASA PREMIUM. Kelass gitu bunyinya haha..

Kalau korang berminat, boleh order sendiri je.. cuma perlu klik di bawah ni mengikut pilihan hati korang. Yang pastinya Menang Membeli Menang Memakai.. eh Meminumnya...

KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Oh ya, kalau korang nak beli berasingan pun boleh juga. Klik je bawah ni untuk pembelian secara ala carte.


 Jika nak tahu lebih lanjut lagi.. hubungi je Dieyna ye 019-2481068.. wasap pun ada.. Seeloknya korang maklumkanlah pada Dieyna ye jika ada buat pembelian sebabnya Dieyna akan berikan pelbagai resepi menarik untuk menyediakan minuman 3 bersaudara ni. 

ps : Keletihan menyebabkan kita malas dan nak terbaring je kan, seeloknya ikhtiarkan sesuatu untuk mengelakkan kita menjadi insan pemalas di bulan mulia. Semua golongan ini sesuai untuk set Mighty 3 gems ni ye






1 Blogger Bersuara:

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

wahh...join shaklee juga ye? :) dah lama?YM join 2012. :)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT