Sabtu, 5 Januari 2013

1 Jan 2013

Sepatutnya pada tarikh ni, Dieyna buat satu entri bagi merasmikan tahun baru .. Malangnya 5 Jan 2013, barulah entri pertama 2013 menjelma... Oleh sebab tu, Dieyna pilih tajuk di atas sebagai entri pertama Dieyna... Takdelah rasa ralat sangat sebab tak dapat keluarkan entri pada tarikh di atas kan... hehe pujuk hati sendiri ni....

1 Jan 2013...
Hari yang sangat sibuk. Hari pertama bekerja dan bertemu anak- anak baru.. anak- anak yang masih fikirkan diri mereka masih di tadika..ataupun prasekolah.. Nak layan yang memberontak sehingga meja kelas pun diterbalikkan... huhu tak takut orang sungguh... Yang banyak cakap.. yang bergaduh sehingga jatuh dalam lopak air.. dahlah musim hujan.. aduss, permulaan hari yang sungguh mencabar.. Banyak lagi sebenarnya,,, tapi biasanya situasi itulah yang Dieyna lalui saban tahun.. Setakat ni , Alhamdulillah tak ada lagi yang "membuang" dalam kelas....

Bagi anak- anak yang baru menjengah alam persekolahan, mereka masih lagi belum belajar sepenuhnya.. ada program 2 minggu yang harus dijalani agar mereka tidak rasa datang sekolah dengan penuh bebanan... Dalam tempoh 2 minggu tu, mereka banyak bermain, menyanyi, bersiar2 dalam kawasan sekolah dan sebagainya... Dalam erti kata lain, minggu orientasi dijalankan untuk mereka... Bagi memastikan proses orientasi ni berjalan lancar , jadual perancangan perlu disediakan... Dieyna yang dipertanggungjawabkan untuk penyediaan jadual perancangan ini..Bertambah tak sempatlah nak update entri...

Malam asyik letih je... Otak pun dah lemau.. Sudahnya tidurlah penawarnya... Sungguh tak sempat nak membalas kunjungan.. nak melawat rakan seperjuangan.. GSFian terutamanya... Maafkan Dieyna ye.. Insya Allah, dah lapang nanti Dieyna serang rumah korang ye....

p/s : Menaip ni sambil nonton cerita KINGKONG + mata yang dah nak tertutup....

16 Blogger Bersuara:

Arina Shamsul berkata...

semoga ALLAH berikan kakak kekuatan untuk terus mengalas tanggugjawab sebagai seorang guru yang berwibawa :)

kak sy pon mengantuk juga ni..kekeke.

izan mama mia berkata...

wah mmg mencabar ajar murid tahun satu yew..sabar kena byk

Chic Na berkata...

memang kena banyak2 bersabar tu nak jaga murid2. kalau cikna memang fail dah. hihi.. takpe kak.. pelan2 ok. :)

Chic Na berkata...

lupa nak ucap. selamat tahun baru kak. semoga tahun 2013 ni segala impian akak dapat direalisasikan. :)

Mrs Velentine berkata...

Happy new year kak.selamat memulakan sesi pembelajaran.kingkong,hehe mv pn tgk

Huda Mazan berkata...

mesti macam2 ragam hari pertama sekolah kan. huhu. tengok kelakar pun ada budak2 ni. macma mana dgn balqis nanti

Cik Nur berkata...

lupa juga nak wish selamat tahun baru buat kak dieyna.. :)

moga tahun ni beri kita seribu rahmat dariNYA....

kinara kinatara berkata...

insyaallah kak berkat dari kesabaran tu nanti akan membuahkan hasil..mungki seorang doktor,engineer dan mungkin juga seorang yag berjaya di dunia mahupon di akhirat...:)

jasamu di kenang..:)

huhu..muliakan tugas sebagai guru..x rmai yang sanggup jadi guru..:)

Etuza Ezawarna berkata...

Dieyna sebab tu wife kata biarlah awak ja berblog, sesekali dia membaca blog etuza ni..tersenyum dia ...apapun kerja2 rumah tak ada masalah...bab memasak dia handel sepenuhnya...tinggal nak makan, sebab tu ada masa on line petang2 lepas sekolah...

Deqla manjew berkata...

owh... bz sgt yer kak.. tu la cuti pjg lagi.. haha ;p

ros_reeza berkata...

Happy new year kak :-)
Biasalah tahun baru kan. Macam macam yang nak diuruskan ...

9n0L4 berkata...

tak dan nak kejor tahun ni. huhu. banyokkk kije. :)

Yana Libra berkata...

xpe kak..slow aje pun xpe..hehe..selamat tahun baru kak! :)

Cik Aini berkata...

hepi new year kak..
jagn lemau byk2 kak baru start year ni..tggu tgh tahun ckit tau kalo nk lemau pun.hahaha

Deq's Qienz berkata...

slmt thn baru kak..hihii

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

tahun baru kak mmg mcm2 yg nk kena buat dan laksanakan

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT