Sabtu, 5 Januari 2013

Kiriman tanpa alamat ...

Kalau teringatkan peristiwa hari khamis lepas rasa mcam nak gelak je... cerita asalnya begini... adalah seorang rakan blog ni.. hehe kim beli keropok lekor.. dia duk minta no akaun.. Dieyna tak bagi sebab hari tu masa jumpa dia.. dieyna tak bg apa2 pun kat dia.. sudahnya dia kata dia kim brg untuk Dieyna.. cenderamata UUM... dan dia kata dia guna alamat yang tertera pada slip pos laju kiriman Dieyna untuknya.. Sebenarnya alamat Dieyna tu tak lengkap.. kitorang tak risau pun sebab tracking number kan ada... hehe

Hari khamis... ade no tak dikenali misskol, Dieyna tak perasan panggilan masuk... sibuk kan.. hehe tengah hari Dieyna kol semula dan dia kata dia buat panggilan dar pos laju... dia bertanyakan alamat...memandangkan Dieyna nak balik kemaman... Dieyna vtau Dieyna akan kol dia semula.. n akan pergi ke lokasi dia berada hehe.. bijok doh kan.. balik sekolah terus Dieyna pi cari lokasi van pos laju... senang nak cari sebab van nya lekat kat kawasan berbatu.. tengok gambobtu... hehe dah jumpa... sign ambil barang .. n balik rumah... untuk kemas kain baju...

Korang pernah buat macam Dieyna tak? Pi buru van pos laju yang bawa brg kita .. bukannya tunggu barang sampai rumah macam biasa hehe...
Deq Qiens punye pasal lah ni hehe....

Published with Blogger-droid v2.0.9

17 Blogger Bersuara:

Cik Nur berkata...

kekekeke....pernah gak sekali buat mcm ni...

sebab waktu tu pos lagu sampai opis, tapi org xde... nur kejar laa...hihihihi....

yg penting kita berusahakan untuk dapatkan barang tu kan..

kalau nak harap sampai rumah...lambatlahkan... tambah2 barang tu suprise..hihihi

Si Matatajam berkata...

Ha ha...dasat la akak siap dok ligan van pos laju tu..ha ha ha..

Nisah Idham berkata...

hehe memang x pernah..
biasa tunggu jugak org tu hantar sendiri.. (^_~)

kinara kinatara berkata...

huhu...x pernah kina buat tu kak:)

huhu..:)

Etuza Ezawarna berkata...

lagi lah selamat barangan dikirim tu, usaha tangga kejayaan. kekadang hadiah dari kawan amat berharga

Deqla manjew berkata...

hahahaha... nk gelak dulu... DQ punye psl ke kak? haihh sekeh je dia kak.. hihi

Cinta Misteri berkata...

hahaha lwak nya. nasib baik ada no.phone. buatnya no.phn ada tapi call tak dpt2, jawabnya pak posmen makan ajerlah kopok lekor tue

Cinta Misteri berkata...

ehhh...yg nak bagi tue cendera mata UUM yepp...hahaha kompius, kena baca semua pahamkan.

tapi tetap lawak

Chic Na berkata...

pemburu pos laju ye kak. hehe.. asalkan barang selamat.

Arina Shamsul berkata...

Hahahaha..boleh tahan ko kak.saya tak pernah buat lg kak..hehehe.

ros_reeza berkata...

Tak pernah lagi buat macam ni.. hihi

9n0L4 berkata...

haha. setakat ni belum buat lagi.

Yana Libra berkata...

hehe..tak pernah dibuat org mengejar van pos laju..hehe~ :p

Cik Aini berkata...

hahahaha
mesti pasal kopok leko DQ ni kan.hehehe lawak la plak akak..kira akak org yg 1st kot mngejor van pos laju ni.hahaha

Deq's Qienz berkata...

hahaaa..naseb la akk oii..sabo jelah..nseb baik brgnya smpy alhamdulillah..hahas

lelamaisara berkata...

heheheh..tak pernah lagi macam ni kak...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

haha lasak kakak eh ligan van pos laju

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT