Sabtu, 8 Disember 2012

Makan- makan di Sri Affa, East Coast Mall

Semalam hari minggu bagi kami yang tinggal di Pantai Timur ni... Kami memilih untuk berjalan- jalan ke Kuantan... East Coast Mall memang menjadi lokasi pilihan setiap kali berkunjung ke Kuantan...

Letih meronda- ronda di dalam ECM.. perut mulalah memanggil minta diisi.. Maka, kami memilih Restoran Seri Affa yang terletak di Level G bersebelahan Starbuck...

Dinding kaca... pintu masuk di tepi.. 

Steambot.. ada dua jenis  Original dan Tomyam.. Harganya RM24.90
sesuai untuk tiga orang makan...

Capuccino Milk Shake

Nasi Ayam....

Fun Fries yang rangup.. sedap...

Menu untuk Hannah , Fish and Chips.. Seronok tengok hannah makan ni..
berselera...

Mamak Fried Noodles... Santapan Dieyna.. Sedap.. kena dengan selera..
Harga RM8.90.

Tak tau nama apa.. kakak Dieyna punya.. dia kata sedap.. ada rasa macam mi maggi..

Antara menu yang menjadi tumpuan di sini...
Keseluruhannya.. kitorang bagi 4/5 bintang kepada restoran ni.. Harganya memanglah berbeza daripada kedai kat luar... tetapi okelah... Yang penting rasanya. sungguh puas hati... Boleh datang lagi kat sini nanti tapi pastikan kena sediakan RM50++ hanya untuk makan di sini haha....Lebih kurang korang spend duit untuk makan KFC jugak kan.. so.. okelah tu...

p/s : Makanan ni bergantung kepada air tangan tukang masaknya.. kalau menjadi maka menjadilah masakannya kalau tak cepatlah lingkupnya.. kadang-kadang ada kedai yang kita pergi kali pertama, sedap masakannya, pergi kali kedua, dah takde rasa... bermakna.. pasti yang memasaknya tukang masak berbeza..Betul tak??? Hehe. Apapun. masakan IBU adalah MASAKAN yang paling BEST di DUNIA....

18 Blogger Bersuara:

fatmasha berkata...

rasanya dah cuba sekali... kuitiue goreng...rasa sedap...hg boleh tahan...yg tidak suka..ciput je..

Che Rosliza Che mat berkata...

murahnya...makan steambot..

Misz Mieza berkata...

Tengok mee goreng mamak tu terus kelaparan ni.. Nak gi makan jap ah.. Glupp!~

izan mama mia berkata...

jemput makan..ehe

Chic Na berkata...

bestnya akak jalan2 cari makan. betul tu masakan paling sedap didunia adalah masakan mak. ;)

Si Matatajam berkata...

Emmmmm sedap tu..Meriahnya juadah...

LYAfrina berkata...

selal lal..tp x pnh singgah pon sini..lps ni leh la cuba gak..tp slalu tgk penuh org je..

akak..cam ne prob tu?/ dh settle? sori ye..lya bru baca komen2 tu

Cik Aini berkata...

sedap nmpk steamboat tu..kalo dgn seoul garden mn lg sedap kak?

**setuju lah ngan k.dieyna :-
masakan IBU paling sedap,terbaekk!

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

fuyoooo tergoda la kak tgk makanan tu eheeee

Cik Nur berkata...

gulp..!
terliurnyaaa...!!

aku HaniAsyira berkata...

akak duduk kuantan ei

N.Aima K berkata...

nampak lazat dan sedap nyum nyum meh

dya bunga berkata...

tomyum tu nmpak sedap..hihi.. btl tu..masakan dari tgn ibu tetap yg paling sedap

Mrs Velentine berkata...

wah bestnya..makan2..MV nak pg makan2 tp haikalayu xda kat sini

Yana Libra berkata...

nmpk sedap~~~ :)

Deqla manjew berkata...

tu tgn kak dieyna ke? hihi.. hamboii..sedap sungguh la menu2nya.. :P

kinara kinatara berkata...

kina tahu restaurant nyh..huhu..membe selalu ajak tengok wayang kat ecm..sebab selesa...:)

xp pernah pegi sekali je..:)

wan nurul hezrina berkata...

nurul suka stimboat..selalu makan kat jay bee=)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT