Selasa, 31 Julai 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #15

ENTRI SEGMEN PESERTA #15 - LOVE HUNTER


SEGMEN: KENAGAN RAMADHANKU

Saje nak kongsi dengan anda2 semua.Kenangan Ramadhanku.. Well, kalau nak ikut kan, banyak sangat kenangan-kenangan yang takleh nak lupa, dan ada juga yang dah lupa. hehe

So, yang paling aku ingat, ialah tragedi maen mercun. Dulu time kecik-kecik, maen bunga api yang beli seposen sebatang je. Tak pernah maen mercun, Takut. Tapi suatu hari, abang bawak balik satu mercun.
Lupa nama mercun tu. Bile kita cucuh kat sumbu, mercun tu akan naik ke atas dan mengeluarkan bunyi yang agak kuat. 


Jadi, abang  nak try lah maen. Letak mercun tu kat pagar dan cucuh dengan api. Bila dah menyala, kami semua cepat2 lari dan sembunyi coz first time dan masih jakun .haha. Tapi , tragedi tak diingini menimpa apabila KORANG KENA SAMBUNG BACA KAT BLOG DIA PLAK... HEHE KLIK YER

3 Blogger Bersuara:

Deqla manjew berkata...

ramai citer psl mercun... ish2.. ramai suka main mercun yerk.. deqla tgk mercun pun tak lalu tau... main bunga api jek pun.. haha

~Sweet Honesty~ berkata...

hehe..sweety pun dlu suke main mercun..

9n0L4 berkata...

suke benor lah korang main mercun. kalau tak main, mcm tak sah nak raye kot. hehe.

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT