Isnin, 30 Julai 2012

Segmen Kenangan : Entri Peserta #14

ENTRI PESERTA KE 13 - IT'S STORY TIME


Segmen: Kenangan Ramadhanku


Kenangan ramadhan ni masa Wanieys masih dalah sekolah rendah lagi.Biasanya dekat kampung bila masuk pertengahan ramadhan mula la budak-budak main mercun dengan meriam buluh.Wanieys dengan kawan-kawan pun tak terkecuali la hihihi...

Satu malam tu kan Wanieys dengan cousin-cousin Wanieys main la mercun sebab tak tahan dengar bunyi mercun sana-sini.Konon nak lawan juga la dengan diorang tu.Kebetulan malam tu geng-geng besar macam abang sepupu, kakak sepupu ibu dan bapa saudara pun join sekali.Memang meriah habis la.

Bunyi mercun + meriam buluh malam tu memang bising dan bingit telinga habis la sebab masing-masing pakat lawan melawan hakhakhak.Konon nak tunjuk kehebatan masing-masing la waktu tu...Tengah asyik main kan tetiba dengar satu ... BERSAMBUNG LAK DI SANA. KLIK YER..

7 Blogger Bersuara:

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Uikss, berani waniey maen mercun.ym takutttttt...huhuUi

Si Matatajam berkata...

Alahai bersambung la pulak....jap g terjah kat sana plak la...

~Sweet Honesty~ berkata...

nak baca ne dulu...

Cendol berkata...

ini sume stok ganaih2 ni.bantai main meriam buluh!huh!

etuza berkata...

tak habis cerita pula, atau memang tulah ceritanya tu..

Deqla manjew berkata...

haha.. dah baca... budak yg nk kena pungai kepala tuuu....

9n0L4 berkata...

dulu dulu mcm happening je main mercun kan. tapi budak sekarang tak pandai kot. cuai. hee.

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT