Rabu, 6 Jun 2012

Mari beramal #2: Yayan


Sebelum ni Dieyna dah pernah keluarkan entri  MARI BERAMAL yang pertama. Kalau nak tahu, boleh klik perkataan kat atas ye. Kali ni Dieyna keluarkan lagi entri Mari Beramal untuk adik

AHMAD DHANI ARYAN A.K.A YAYAN

Korang boleh klik namanya di atas untuk mengetahui kisah hidup adik Yayan ni.. Ibunya rakan blogger Dieyna.. Tak pernah kenal pun walaupun sebenarnya kami duk berjiran daerah, Dieyna di Paka, Dungun dan dia di Kerteh, Kemaman. Hakikatnya, jarak kami tu tak sampai pun 15 minit perjalanan. Kami berkenalan di dunia maya ni tetapi ianya tidak membataskan kita dalam menghulurkan pertolongan … betul tak???

Sedikit sedutan kisah Yayan, Dieyna ambil dari blog ibunya.. Baca laa….Andai kita di tempatnya.. Mampukah????

Congenital Heart Disease nih sebenarnya ialah kondisi di mana terdapat masalah pada struktur dan juga fungsi Jantung ketika bayi dilahirkan. Mungkin juga masalah pada injap atau jantung berlubang dan sebagainya.
My son, Yayan disahkan menghidap Penyakit Jantung ni sejurus selepas 2 jam dia dilahirkan. Seluruh kaki & tangan Yayan kelihatan sangat2 biru menunjukkan kekurangan oksigen dalam badan. Percentage oksigen dlm badan Yayan pada masa tuh hanya 45-55% sahaja, sedangkan bayi normal mencecah 99%.
Ikuti sambungan kisahnya di SINI

Sekarang ini YayansMum masih memerlukan bantuan untuk mengumpul dana bagi menjalankan pembedahan Yayan yang terakhir. Bukan wang ringgit yang diminta namun cukuplah kiranya korang hadir ke blognya. Ini ucapan terbaru YM memandangkan dia bimbang nuffnang anggap dia melakukan aktiviti fraud klik dan mungkin nanti lesen iklannya di tarik balik maka YM meminta korang

YM rasa, cara terbaik ialah sudilah kiranya menjadi pengunjung tetap di blog YM ini, menjadi sahabat YM yang sudi komen entry YM dan mengajak yang lain untuk menjadi followers blog YM yg tak seberapa nih dengan berkongsi cerita Yayan pada mereka. Tu je.Itu pun dah cukup besar utk YM.Besar sangat!

Faham- faham sendirilah bila dah sampai kat sana ye... 

P/s : Group Segar Follower meh kita tambah rakan lagi... hehe bersahabat sambil beramal....

29 Blogger Bersuara:

Ayuni berkata...

Semua kat Terengganu rupanya....

Yana Libra berkata...

baik kak~~

misi akan dijalankan sekejap lagi~

Deqla manjew berkata...

mari sama2 membantu...mudah2an bantuan kita ni dpt meringankan beban ibu kpd ank comel ni..sdp sungguh nama yg diberinya...

Yumida berkata...

moga yayan dpt mengikuti pembedahan spt yg dijadualkan..mama yayan mmg sporting..

amirah berkata...

insyaAllah...kesiannya dengan yayan..insan kecil yg terpaksa menanggung sakit camni. sedih. moga dia cepat sembuh

inazamri berkata...

thanks info ni.akak pun baru tau.

Ms Velentine berkata...

sedihnya....akan cuba bantu

Wanieys berkata...

kesianyer...kecil lagi...sekarang juga wani pergi blog dia :)

Deru Ombak berkata...

Salam Ana.
Thanks kerana perihatin pada Yayan. :)

Cik Nur berkata...

Nur selalu jenguk blog YayanMums ni...YM baik..! senang bersahabat dengan dia...

dan suke tgk pekembangan yayan yg makin aktif..! kadang2 tergelak sorg2 nur di buatnya..hihihihi

Moga YM dan YD terus jadi ibu tabah dan yayan mbesar dengan sihatnya..! Amin..!

Deq's Qienz berkata...

sedihnya akak..begitu besar dugaan Allah beri pada YM..aduss menitik² air mata saya..

Chic Na berkata...

mmg kesian. hanya boleh tolong setakat yg mampu aje. :)

Deq's Qienz berkata...

saya perpanjangkan post akak :)
http://mamaqhayra.blogspot.com/2012/06/perpanjangkan-cerita-dieyna.html

Aine Ainun berkata...

Insyaallah...
lama da x terjah blog YM nih...

Masha Meisters berkata...

huhu...terkesima dengan nasib yayan...

insyaallah misi mengklik nuffnangnya datang...

Siti_btp berkata...

Sering ke blog YM juga klik mana yg patut..Walaupun jauh di Pantai Timur tapi sentiasa dekat di hati...

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Terima kasih semua!Terharu sgt YM. Semoga Allah memberkati kalian dan memberikan yang terbaik utk kalian. Amin...amin... Dugaan YM nih tak seberapa dibandingkan dengan org lain kat luar sana rasanya...apapun, kita mesti tabah dan tawakal kan?...:)

Masz Sidek berkata...

selalu jenguk blog YM...
YM memang seorg ibu yg tabah... semoga Allah mempermudahkan segala urusan YM...

Si Matatajam berkata...

M pun selalu jenguk blog YM. Sian anak dia. Jom kita pakat2 terjah na...

Cik Aini Lavender's berkata...

da klick tabung Yayan's aritu..
dugaan dr Allah tuk Yayan's Family..
sekurgnya kita stiasa memberi semangat tuk YM tuk harungi cabaran..
moga stiasa tabah :)

Karukord Jagau's berkata...

Moga ym tabah mengharungi cabaran....

Miss BaNu berkata...

sedihnyer...baru tahu ni..thanks kak sbb kongsi..

izan mama mia berkata...

dh lama jd rakan ym....moga dia lbh tabah

aReLaN berkata...

moga tabah menghadapi dugaan....

N.Aima K berkata...

comel baby..semoga terus kuat mama aryan

dyabunga berkata...

semoga mama aryan terus tabah dan kuat.

Solehah Shamsuddin berkata...

semoga mama yayan sentiasa tabah n kuat semangat.sentiasalah berdoa pada Allah,insya-Allah Allah akn membantu hamban-Nya dlm kesusahan

wan nurul hezrina berkata...

kalau nurul berada disituasi dia betapa sedihnya..ok kak nnt nurul terjah blog mama yayan...tq bg info

9n0L4 berkata...

ya Allahhhh. kesiannyeee. moga dilindungi Allah selalu.

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT