Jumaat, 8 Jun 2012

Promosi Iklan @ Fraud Klik??

 

Perasan tak kat blog Dieyna sekarang ni ada sticky entri pasal CELCOM S.O.X.. Sebenarnya entri tu ialah entri promosi untuk B.E Nuffnang yang Dieyna dapat. Alhamdulillah, adalah peningkatan dalam nuffnang. Mana tahu ada rezeki boleh “cash”kan.. Hehe

Memandangkan Dieyna biasa membuat entri promosi tambahan untuk produk terpilih yang disiarkan oleh en Nuff di blog ini. Dieyna mula terfikir, adakah perbuatan Dieyna ni boleh dianggap sebagai aktiviti Fraud Klik… Dieyna tak nak tanda soal besar berlegar- legar dalam kepala otak Dieyna  maka Dieyna mengajukan pertanyaan kepada empunya badan sendiri iaitu en Nuff. Beginilah soalan Dieyna kepada mereka ;

help

Mesti korang nak tahu apa jawapan mereka kan?? Nah, Dieyna printscreen untuk korang.. Sila baca.. Kalau tak faham, jangan segan bertanya k.. Haha

help2

Dah baca dah? Hehe maka dengan suka hatinya… Nuffnang dah menjawab persoalan yang bermain di fikiran Dieyna. Selepas ni, jika ada kempen BE yang masuk ke akaun Nuff Dieyna, maka makin bersemangatlah Dieyna nak promosi macam yang ada sekarang tu…

Rakan- rakan Dieyna sekalian, jika ada syarikat yang memilih blog kita sebagai medium pengiklanan mereka, berilah kredit kepada mereka dengan membuat promosi tambahan dalam entri korang. Insya Allah, sedikit sebanyak ianya membantu meningkatkan pendapatan korang dalam Nuffnang.

Jangan sesekali meminta rakan pembaca lain mengklik iklan kita, kerana ianya dikategorikan sebagai Fraud KLik. Biarlah rakan pembaca mengklik iklan kerana berminat dengan promosi yang dibuat. Peluang kita untuk menerima iklan BE yang lain juga lebih cerah… Percayalah…

P/s : Thanks kepada Lya Alyani kerana menerangkan dengan jelas kepada Dieyna tentang Nuffnang ni. Berbaloi- baloi…

24 Blogger Bersuara:

Miss BaNu berkata...

wahhh terbaiklah akak..yg bestnyer kita hantar dlm bm diorang jwb dlm bi hehe..akak dh pernah cash out ke nuffnang tuh?sy x pernah lgi..

kinara kinatara berkata...

owh begitu..xp sekarang ramai sesangat yang bagi link n suruh kite klik...kina un x paham sangat..baru berjinak2 dengan nufnang 2...hehe...

Dieyna berkata...

blum lg... tulh pasal.. faham jugak diorg ngan tlisan akak kan? hehe

Chic Na berkata...

ooo baru tau. pernah gak dgr fraud click tp xtau ape maksudnya. tq kak tolong tanyakan. :)

etuza berkata...

wow, hebatlah blog dieyna sekarang. tahniah ya ada interasi antara dieyan dengan Nufnang tu. Saya suka banner dan iklan2 nufnang tempek jugalah kat blog Pesona, harap2 ada juga klik2 orang umum .
Dah lepas dah blog pesona ..giliran tentang kita ya. harap maju jaya. tq promot blog etuza ya..agak lama tu melekat kat atas.Moga ada imbalan dariNya.Tahniah Fariza ya

Yumida berkata...

ooo...sy nye ads nuff x berganjak...nk aktif blk ar...thanks akak bg sokongan semangat...

Nyue berkata...

ahahahha...kelakar kn..better begitu bg je bm..nyue pernah join nufnang..skang juz churpchurp je..xaktif pon..main tampal jer

lelamaisara berkata...

oh..macam tueh..saye tak tahu sngat pasal Nuff ni kak...

LYAfrina berkata...

wahh.. lya pon lega dgr jawapan ni..
sharing is caring...

akak.. check nuff lya dh smpai.. tp terkoyak..asya koyakkan.. agaknyer blh x mtk balik dgn nuff?

Masz Sidek berkata...

ooo... baru faham....
teima kasih kak sudi berkongsi... :)

Deru Ombak berkata...

Hai Ana.. Morning..

Kakya singgah klik2 nuff.tapi dia macam tengah tdo plak..

Have a nice day... xoxo

Siti_btp berkata...

Akak ni lagilah tak faham Nuffinang ni mcm man blh dpt duit..
Baru2 ni dah padam iklan.Ia lah klik entri kosong je, yg ada iklan Nuffnang..tension padam terus.

Marahkan nyamuk kelambu dibakar ye!

Siti_btp berkata...

Dieyna betul ye tak blh buka..Virus apa melanda blog akak ni huhuhu!!..Akak tak usik apa2 pun.Kat Fb pun diorang komen x blh baca ni..Terima kasih Dieyna ye!

Deqla manjew berkata...

bagusnye kak...mudah2an ada rezeki tu...mintak sikitt..hihii...

Masha Meisters berkata...

fraud klik? alahai ape tu kaka?

sebenrnye Masha memg zero pasal nuffnang ni...

xfaham lagi pasal ni semua...huhu

dyabunga berkata...

dia tak pernh dapat be lagi..hihi.. baru dya tahu fraud klik tu apa..hihi..

Yana Libra berkata...

saya dari dulu sampai skang ni tak faham sangat BE tu camne..huhu~ :p

N.Aima K berkata...

haniz zalikha pun sll buat promosi mcm ni kan kak? tu adalah cara promosi yang betul

wan nurul hezrina berkata...

nurul sama cam yana libra..huhu bukan amek pot sangat ttg nuffnang tapikan rasanya kena amik ilmu cket..so kena promot2lah cam kak yana watkan??

Aine Ainun berkata...

saya tau gak pasal ni...
sebab tu takut nak sesuka hati KLIK iklan...

dwaty berkata...

salam singgah sini...

9n0L4 berkata...

berhati² lah kite ye chic na lps ni. :)

9n0L4 berkata...

terima kasih cekgu, bulan depan org pulak. insha Allah. :)

9n0L4 berkata...

kene hati² lah kite lepas ni. huhu.

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT