Rabu, 13 Jun 2012

Makan- makan di Restoran Penyu

 

Sebenarnya dah lama nak taip entri ni tetapi masa untuk mengupload gambar daripada kamera ke dalam laptop tidak mengizinkan. Biasalah kan..

Kali ni Dieyna nak share berkenaan jamuan perpisahan Guru Penolong Kanan sekolah yang diadakan di Restoran Penyu, Paka. Tanpa membuang masa.. meh tengok makanan yang disantap oleh kitorang.. hehe

Inilah makanan yang Dieyna makan semasa jamuan tu.. Bukan makan sorang tau.. Makan ramai-ramai, 10 orang satu meja. Makanan dihias menarik.. cuma sayangnya rasanya agak manis. Dieyna memang tak berapa minat sangat makanan manis- manis ni.. Walaupun begitu, makanan ni semua selamat dihabiskan oleh kami bersepuluh.. Hehe lapar punya pasal.

Lokasi Restoran Penyu ini sangat mudah dicari. Ianya berada di laluan utama ke Kuala Terengganu, berhampiran pasaraya Ten Ten, Paka.. Kalau datang Paka, bolehlah singgah ke restoran ini kalau nak mencubanya..

45 Blogger Bersuara:

are_lin@yu berkata...

sedapnya nak jugak..hehe

Wanieys berkata...

nampak sedap la kak...hehehe...

Siti_btp berkata...

Sedapnya!! boleh cuba balik tganu nanti..
akak pernah singgah di Nasi kukus berempah di Paka..

Yumida berkata...

sedapnye! klo real kn bez..blj jgk tekak ni menjamah..
sm la..sy kurang suka makanan/minuman manis

amirah berkata...

eee...sedapnya nampak!ayam masak apa tu?

deno berkata...

ya allah.... terliur deno temgok.... sedapnyeeee

N.Aima K berkata...

sedapnya..nyum nyum

LYAfrina berkata...

menarik ni.. selama ni lalu..lya xpernah perasan lak ada restoran ni

Si Matatajam berkata...

Err... Nak tanya, pict yg besaq tu masakan apa yek..

~Sweet Honesty~ berkata...

cedaaappppnyeee... nyumnyuummm..

Yana Libra berkata...

wah, makam besar tu..mesti banyak makanan tganu ni..cam tak kenal sangat je lauk2 tu..huhu~~

Chic Na berkata...

menyelerakan je makanan2 tu. lapo lak rasa. :)

Deqla manjew berkata...

ramai blogger suka citer psl mkn...ni bermakna ada lagi yg kuat mkn dari deqla..hahaha... :p

cendol berkata...

oh dekat paka ye..cendol baru sekaliii je pegi paka masa ayah ada kursus kat situ . nanti nak cari la kalo pegi ke sana. thanks info =D

Misz Mieza berkata...

Kat Paka? MM orang Dungun tapi tak terperasan pulak kewujudan Restoran Penyu ni tiap kali lalu area Paka.. Balik ni nak kena usha nih.. Sedap nampak tu.. Glupp! ;)

Dieyna berkata...

usha jangan tak usha.. hehe

Dieyna berkata...

oke.. carilaa... uji sendiri lagi puas hati

Dieyna berkata...

deqla kuat makan??

Dieyna berkata...

lapo./?? Pi makan .. hehe

Dieyna berkata...

nanti kalau duk ganu, Yana kenal lah.. hehe

Dieyna berkata...

burp.. Alhamdulillah

Dieyna berkata...

ayam goreng bersalut tepung tu... sedap tapi dok berkenaan mana sebab manis... huhu

Dieyna berkata...

kalau dari kemaman, lya kena pandang belah kiri je.. sebelah ten ten paka

Dieyna berkata...

bak kata hannah.."amik"

Dieyna berkata...

nampak sedap...hehe tapi manis yang menjadikannya kurang sedap...

Dieyna berkata...

nasi kukus dah banyak cawangan dah skang ni.. hehe ana yang duk paka tak pernah try lagi kak

Dieyna berkata...

betul.... kita serupa..

Dieyna berkata...

ayam yang disalut tepung..

Dieyna berkata...

datang paka deno.. hehe

Dieyna berkata...

yummy...

izan mama mia berkata...

huhuh..sekarang, saya dlm tempoh 'berpantang'...tgk sajalah makanan sedap tu...sabar

dyabunga berkata...

lapar bila tengok pic makanan..

inazamri berkata...

cheese dah smpai selasa.sgt sedap tpi makan dgn nugget je coz nugget je ada kt umah.cuti ni baru nk beli potato maklum mggu ni masak pun tak sempat hihi.insyaallah cuti ni kak update blog pasal cheese tu.

Nyue berkata...

bab makanan nmpk je semua da sdp...huhuuu

lelamaisara berkata...

alamak...nak balik makan la...lapaq plak...

Cik Nur berkata...

pergghh..sedap2 semuanya.. terliur nur rasa... dah 2 hari nur xberapa selera nak mkn.. hnya minum je..huhuhu

Cinta Misteri berkata...

Paka ni yg dekat dgn institut petronas tu ehh?

Deru Ombak berkata...

Salam Ana..

Sekali lagi kakya Pegi belah sana, pasti nak jumpa Ana Kali ni. Insyaallah.

Kita gi makan2 .. : p

Hafiz Abdul Tahir berkata...

sedap... nak makan jugak....

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

YM pnh pi, tp mkn western food.tp, foods alahai sedihnyer, kurang memuaskn.mybe western food je yg tk ok kot.same la dieyna, ym pun tk suka manis2. Mmg manis mknn kat situ, peningss eden.hehehe

Arina Shamsul berkata...

saya pun kurang suka makanan manis kak :)

Deqla manjew berkata...

ye kak... deqla kuat jgk la mkn...suka byg2kan nk mkn apa bila tgh dok sorang2 tu..hihi.. (pdhl perot penoh lg) :p

Liza Razak berkata...

bestnye makanan ! :)

9n0L4 berkata...

nasi kukus kat paka mmg best kan. dulu kerap jugak mkn situ. restoran penyu ni kedai baru ke?

9n0L4 berkata...

nasi kukus kat paka mmg best kan. dulu kerap jugak mkn situ. restoran penyu ni kedai baru ke?

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT