Jumaat, 15 Jun 2012

Potluck Geng Ibu @ Taman Intan

 

Semalam kaum- kaum ibu di kawasan perumahan Dieyna ni buat potluck. Masing- masing bawa hidangan sendiri dan berkumpul di rumah Dieyna. Sangat enjoy dan suka hati.. Aktiviti begini memang merapatkan hubungan kami selaku jiran tetangga ni.

Sebelum ni, kami dah biasa buat potluck ni.. Dan yang paling bestnya, kami berbincang bukannya secara berdepan antara satu sama lain tetapi berbincang dalam GROUP SEMBANG-SEMBANG KAUM IBU.. Kebanyakan ahli group ni merupakan jiran tetangga Dieyna.. hehe.

Bayangkan hebatnya zaman cyber ni kan.. Jiran2 dah  tak perlu berkumpul depan rumah dah.. Dalam rumah masing- masing pun boleh buat perbincangan.. Tak gitu??

Dieyna nak tunjuk hasil jamuan semalam.. Korang tengok jelah ye.. hehe Jangan jeles, Jiran- jiran Dieyna memang best… Sayang diorang…

Dieyna selaku tuan rumah diminta menyediakan minuman je.. Tapi Dieyna dengan rela hatinya menyediakan Cheezy Wedges.. Biasalah promot bisness haha malangnya tukang ambil gambar tak ambil pulak gambar cheezy wedges Dieyna,,, ish ish nak kena potong gaji ni…. Lepas ni kitorang akan buat lagi.. Haha

P/S : Korang yang baca entri ni jangan jeles tau.. Kalau jeles jugak, jom jadi jiran kitorang … hehe satu lagi nak beritahu Jamuan Hari Raya tahun lepas pun meriah jugak, siap melibatkan kaum bapa sekali.. sayang sangat, tak ambil gambar… hehe

22 Blogger Bersuara:

Deru Ombak berkata...

Lain Kali nak join.. Nak join.. Hehe

lelamaisara berkata...

alah best nye dapat jiran yang best mcm ni...jeles r kak Dieyna...
jiran kite tak best la..huuuu kite senyum dengan die terus die lari masuk rumah...patut ke tk tu...sadis jerk....

Yumida berkata...

sronoknye...bez la ade aktiviti camtu...

Dieyna berkata...

jom kak ya.. hehe nanti datang paka, contact ana tau...

Dieyna berkata...

biasalah orang lela.. tak sama ngan kita...

Dieyna berkata...

memang seronok..

Wanieys berkata...

wah kak bestnya dpt kumpul mcm tu...dpt erat lg hubungan kejiranan kan..meriah jer nampak :)

are_lin@yu berkata...

wahh seronoknya meriah nampak..hehe

Dieyna berkata...

mmg erat laa waniey

Dieyna berkata...

mmg seronok.......

N.Aima K berkata...

bestnya!! gsf dah pernah buat gathering ke dear?

Yana Libra berkata...

cam seronok je..banyak tuk makanan~~ :D

~Sweet Honesty~ berkata...

akak tggl area mna?? nk jdi jiran akak laa..bole hari2 mkn chezy wedges..hihi

Arina Shamsul berkata...

best dan meriahnya mereka..

kalau saya dekat saya pun nak join juga kak :)

Cik Aini Lavender's berkata...

wah bestnya...
ni bru best tggl setaman,rukun tetangga aman damai kan..

**kira kak Dieyna jd ketua kaum IBU lah ni sbb wat kat umah kak Dieyna kan (^__^)

Masha Meisters berkata...

pehhh...kalau GSF buat gathering pasti haru biru kan? gelak memanjang...kiki

Chic Na berkata...

seronoknya potluck bersama jiran. camni la hidup berjiran. hehe.. meriah gak eh. makanan pun meriah. ;)

Deqla manjew berkata...

amboii syoknye...bertmbh erat silat tok rahim kan kak..eh silaturahim la..hihihi..maap cikgu... :p

Cik Penguin_Solehah berkata...

wah,jeles ni.. best dpt jdk jiran akq ni ^_^.. #tq,autograph? segan lah -..-'

Siti_btp berkata...

Bestnya!! dapat jiran sekepala..
Kat sini jiran2 mengamalkan pintu tertutup Raya je rumah terbuka.
Itu pun nasib kalau dijemputlah..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Kat Tganu nie, mmg jiran peramah sgt2, :-) . Jiran ym, hmpir tiap jumaat mlm buat bbq, hehe...but sumtimes ym tkleh nk join sbb yayan tdo awal, huhu...pastu nk berteman pulak, kalo tk menjerit nanges.huhu...

9n0L4 berkata...

perghhhhh. gile best jiran gini. dulu duk kat taman perwaja pun ade jugak gini. rindu pulak. ;)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT