Khamis, 21 Jun 2012

Jangan suka tangguh…..

 

Kerja banyak tapi biarkan dahulu sebab lambat lagi tarikh tamat.. Bila dah last minute, baru nak mula buat.. Mulalah nak kelam kabut nak menyiapkannya..Jadilah kerja tu tak sempurna, pasti ada kesilapan di mana-mana …

Esok nak periksa, hari ni baru nak belek buku nota, ke hulu- ke hilir.. sempat ke nak cover subjek yang banyak topik dalam masa sehari dua.. Memang tak sempat punya… Bersyukur jelah jika tak blank semasa menjawab peperiksaan…

pinjam gambar pak cik google…

 

p/s : Susah nak buang sikap tangguh kerja ni.. huhu nak buat kerja nak tunggu mood datang.. kalau takde mood, nak buat kerja pun tak senang… haaha sapa setuju, sila angkat tangan… hahaha

54 Blogger Bersuara:

Cik Aini Lavender's berkata...

angkat tgn jugakk!
mmg ssh nk buang tabiat ni,dh bekali2 masuk dlm azam thn br tp x mnjadi2 jugak.hahahaha

Yana Libra berkata...

betul2..tak elok bertangguh ni..tp tu lah kadang2 manusia..huhu~

Deqla manjew berkata...

deqla kalo keje kat opis ni x leh nk tangguh2, nnti menimbun jadinye..so nk wat cpt2 la bg siap..bile dah siap tu lega rasanya..cuma masalahnye jiran deqla tu la suka tangguh2 keje..dah tau nk cuti tp dye x buat cpt2..mcm sengaja nk mintak deqla buatkan..sakit hati! (bak kata ropie) :p

Arina Shamsul berkata...

hahaha..saya kalau malas maka tertangguh la kak,tapi kalau rajin semua saya nak buat..hahaha.kurang lebih setuju la tu kan kak?hahaha.

kinara kinatara berkata...

wah tersentap hati kina..hehe..kina nyh antara golongan yang suka tangguh kerja juga..hehe..xp sekarang dah lebih berdisiplin..

amirah berkata...

dieyna, saya lak tertangguh sebab terlupa. ada ke masuk dapur basuh pinggan, sebenarnya tujuan asal nak sidai baju dalam mesin basuh. dah ambik baju nmpk benda lain dah terlupaaaa nak sidai baju. makin brtangguh2 jadinya

are_lin@yu berkata...

dulu time belajar mmg suka study last min..hehe..bila dah kerja takut lak nak wat kerja last min..haha

Masz Sidek berkata...

waktu zaman sekolah dulu suka buat macam ni... cuti punyalah lama... 2 hari nak buka sekolah baru nak buat....
sekarang ni alhamdulillah... kalau boleh selesai dgn segera... cepat2 selesaikan...

Wanieys berkata...

wani setuju klu xder mood memang malas sgt nk buat apa pun...tp wani jenis yg xboleh tangguh kerja tkt last minit xsempat...sbb tu wani suka settle kerja dulu hihihi

|shuhadaothman|TM berkata...

habit ni la yg ssh nk buang -___-

Yumida berkata...

sy cegu..hihi
ni mesti sis bz nak siapkan RPH nih...chaiyok2x k sis :)

~Sweet Honesty~ berkata...

keje..selagi blum smpai duedate..n selagi tak diminta..harus lah ditangguh dulu..(utk cik sweety sorang je..).. hihi

lelamaisara berkata...

huuu...saye pon selalu jugak mcm tu kak...heee teruk kan...

Kazman / Sue berkata...

nak kerja cari mood dulu yee... heee3x... sama laa...

Cik Nur berkata...

samalah kak..mmg susah nak buang sikap yang tak berapa nak elok ni..
nur juga dalam kategori suka tangguh keja gak ni..hihihi

Solehah Shamsuddin berkata...

hehe btl pe yg pic en google bgtau tu

Masha Meisters berkata...

huhu...memg xsuka bertangguh...tapi biler datang mood kucalana...haishhh! xleh nak maw pae...hhuhu

Rohani Hashim berkata...

betol betol kena start jugak then br la smangat dtg nk buat keje tuh ;)

Si Matatajam berkata...

M pun sampai skang susah sungguh nak buang tabiat paling buruk dlm diri M ni... Hu hu... Tapi,,,, akan ku terus berusaha......

Chic Na berkata...

kdg2 tu suka jgk tangguh bila takde mood. huhu.. pastu mula kelam kabut lah. time kantoi tu mmg serik tp buat lg lepas tu. huhu.. betul kata akak memang susah nak buang. :)

N.Aima K berkata...

hihihihi saya pun banyak kerja tertangguh ni hohoho

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Huhu...betul la, bertangguh ni mmg susah noo nak ilang 100%.Huhu..ayooo, cmner nieh?huhu

wan nurul hezrina berkata...

setuju sangat2 angkat 2 tangan and angkat kaki jugak..haha mmg setuju benau kak oii..nurul mmglah kekadang mcm2..mmg tabiat buruk sungguh..tup2 sakitlah apalah lastly mmg hancus bedebus.

LYAfrina berkata...

tangguh2..lama makin btimbun..sbb tu lya suka segerakan kerja2 urgent.. y bape urgent leh la nak tguh dulu.. tp..kalo y x urgent pon slalu tguh2kan..lama mulalah gelojoh nk siapkan

Deq's Qienz berkata...

eermmm la tngguh lag byk keja..hihii.kdg2 sy tngguh gak keja sy..hikhik

etuza berkata...

setuju..lebih2 lagi perkara wajib ..tq nasihat yg baik ya

9n0L4 berkata...

huhuhu. tu lah die nye kan. bie due date menekan baru lah nak buat. ;)

Dieyna berkata...

sepuluh kali azam.. kalu dah tabiat.. susah kan nak tinggal

Dieyna berkata...

kita manusia biasa yang sentiasa alpa.. hehe

Dieyna berkata...

memang bengng kalau kena setelkan keje org lain kan.. nak2 kalau tahu dia sengaja melenghkan kerja nya.. :(

Dieyna berkata...

haha sama sama sama

Dieyna berkata...

jangan sentap dik... jom kita sama2 mendisiplinkan diri

Dieyna berkata...

itu trajedi lupa tu hehe

Dieyna berkata...

hehe betul dah tu.. berubah untuk kebaikan...

Dieyna berkata...

bagus2.. perubahan tu...

Dieyna berkata...

baguslaa wani... akak ikut mood...

Dieyna berkata...

hehe betul2....

Dieyna berkata...

haha pandai yumida.. masa akak tulis entri ni ,akak tengah pulun nk siapkan rph untuk dihantar haha

Dieyna berkata...

haha bukan sweety sorang je...

Dieyna berkata...

tak teruk lagi.. haha manusia boleh berubah...

Dieyna berkata...

kalau takde mood.. memang langsung tak bersemangat nak buat keje..

Dieyna berkata...

hehe tak sangka kita kategori sama...

Dieyna berkata...

haha pakcik google kan profesor serba tau haha

Dieyna berkata...

haha yang penting kena ada mood kan...

Dieyna berkata...

cari mood cari mood...

Dieyna berkata...

ye.. usaha tangga kejayaan... M

Dieyna berkata...

kalau dah ada skit.. pasti akan tertangguh juga kan hehe

Dieyna berkata...

haha buat jangan tak buat... hehe

Dieyna berkata...

susah nak hilang klau dah sebati... kena ada ketekunan dan buang terus kemalasan baru hilang 100%

Dieyna berkata...

haha pinjam kaki tangan mak merah sekali haha

Dieyna berkata...

haha betul dah tu.. tapi susah pada org yang suka bertangguh...hehe

Dieyna berkata...

haha ramai yang serupa ye hahah kita serupa...

Dieyna berkata...

haha betul3x

Miss BaNu berkata...

betul x elok tangguh kerja nanti last minit semua jdi kelam kabut hehe..

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT