Isnin, 7 Mei 2012

Kalau bergaduh...

Entri hari ini... layan jelaaa....

Kalau bergaduh... semua yang buruk keluar belaka, ibarat kata selama ni takde yang molek, takdok yang manis.. yang ada hudoh belake..

Kalau bergaduh... apa yang dikata, ikut hati belaka, dah tak fikir apa dah.. apa yang difikir masa tu, marah, marah, marah, ibarat gini je "AKU TENGAH MARAH NI, IKUT AKULAA NAK KATA APA, AKU PUNYA SUKA, YANG PENTING AKU BOLEH MARAH".. ANGRY BIRD... HEHE Iklan sekejap..

Kalau bergaduh,.. kenangan manis selama ni lupus begitu sahaja.. mana yang tidur sebantal, makan sepinggan selama ni lupa gitu sahaja.. dah tak ingat dah.. bukan tak ingat, tapi malas nak diingat... 


pinjam en google

Takyahlah gaduh- gaduh.. tak elok pun.. bukan best pun gaduh- gaduh ni.. DOSA DAPAT MUSUH PUN DAPAT.. SAKIT ATI PUN DAPAT.. HUHU tak elok untuk kesihatan mental dan fizikal.. serius.. kalau korang sakit hati, risiko untuk dapat barah hati tu tinggi sebab hati sakit hati yang tak sihat... bila tak sihat, mudahlah diserang penyakit... tak caya ke?? Kalau tak caya pi tanya doktor ye.. hehe

Meh nak bagi tips skit, kalau ada sedikit atau banyak rasa nak gaduh, korang ingat INI ...

1. Ingat kenangan manis korang tika berbaik dolu-dolu

2. Ingat jasa "dia" terhadap korang

3. Yang paling utama, ingat ALLAH... ALLAH TAK SUKA PERGADUHAN SESAMA INSAN..Dosa manusia dngan ALLAH, berkat doa dan kesungguhan, ALLAH AKAN AMPUNKAN... Dosa manusia dengan manusia, hanya manusia yang  boleh maafkan.. Berat tu... Olehh itu, elakkan pergaduhan sesama kita... PEACE NO WAR....

20 Blogger Bersuara:

Yana Libra berkata...

mintak dijauhkanlah benda2 yang tak elok ni kan... :)

Cik Nur berkata...

kadang2 tu gaduh hal kecik je pun..habis semua kenangan hilang macam tu je kan...!

bila marah, minda di bawah kewarasan, jadi setan amik kesempatn..tu yg xsedar ape yg keluar dr mulut time marah..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

So, takmo gaduh2 yer..hehehe

~Sweet Honesty~ berkata...

eeeeii..sya kalo gaduh mmg riuh..tpi kejap jela..sejam dua dh ok..wat penat je kn gaduh2..hihi

Cik Aini Lavender's berkata...

btul2..x baik gaduh2 ni kan,Tuhan pun x suka =p
tp kan ms merah tu x sempat nk pikir lah kenangan2 manis suma tu.hehehe

Yumida berkata...

bgs peringatan akak tu...next time guna cara akak ni...tp...nak gaduh ngn sape erk..ngn kucing2 di umah..hihi....haiyaaa!

LYAfrina berkata...

hehe... so sweet.. lps ni kalo rasa nk marah2 kna igt tips ni. tp xdela gaduh2 smpai bperang.just gadh2 mnja..x smpai 5 minit dh baik

SumeSakan berkata...

btol tuh...lagi pun kita beriya2 gaduh..yg menjadi dalang pergaduhan kita horay2 tepuk tangan...syaiton..syaiton...

@ deqla manjew berkata...

skng ni tgh krisis ngan kwn sendri...x sgka dlm diam2 dye byk mengata dan x puas hati ngan deqla slame ni... dan lebeh baik deqla berdiam jew...mls nk amek tau psl dye lg...x sgka sgt!! ada deqla citer kat entry deqla. kwn talam dua muka! huhh

♥ Cik EylaDiLLa ♥ berkata...

jauhi la pergaduhan..
thanks info n nasehat nye =)

Che Rosliza Che mat berkata...

hahaha betul tue yang baik dah tak nampak dah walaupun banyak...

Kunang-Kunang berkata...

Forgivr and forget jalan terbaik. Hati tak terbeban.

Karukord Jagau's berkata...

Kalau rasa nk marah cepat2 amek air semayang :)

Chic Na berkata...

tak baik gaduh2. hehe.. gaduh ngn adik2 selalu lah, tp sekejap je pun. adik beradik kan. :)

Fatimah Wati Salleh D20111049521 berkata...

gaduh!...semua org akan bergaduh..bila tiba masanya n bila terkena pd diri sendiri...tapi bila? bila ada org cuba cari pasal...so soal gaduh ni memang mematangkan diri kita sendiri n kita akan tahu hati budi masing2..selama ni kita tertipu dek baiknya dia pd kita...

etuza berkata...

Tak kemana2, hanya naka ambil rehat, tapi tak juga dapat rehat yang mutlak ada ja kerja.Selalu saya kata kadang masa nak online amat limited.
Oh betul sangat2 sesama blogger janganlah ada yg sakit hati ya. Tak baik nak sakit dengan orng yang tak tahu langsung. KJ betul ambil air wuduk dan minum air putih legalah kemarahan. marah itu hasutan ...ingat Akhirat sana yang kekal.wallahualam.

etuza berkata...

terima kasih masih letak atas entry2 saya, kalau ada yang lebih sesuai saya tak apa2 ada blog lain ya Cg. dieyna. hadiah dah sampai ke, rasanya dah sampai jika tak sesat. hari tu tak sempat bagi no phone kat bungkusan tu..sebab dah poskan,kata pegawai tu nak phone..saya call dah mereka hantar/ bawa.sayang jika tak sampai.harap sampai ya.

Nieta Shairi berkata...

Cantiknya belog kamu! Hehe sy JD dari RatuHati.
You've been followed!
:)


Nieta @ JD
http://nietashairi.blogspot.com

9n0L4 berkata...

kdg sabar ade hadnye juge kan. geram jugak pade org yg carik pasal buat kite marah. huhu.

Arina Shamsul berkata...

syaitan lah yang menyalakan lagi api kemarahan..cakap benci syaitan,tapi ikut juga cakap syaitan kan ? Cuba ingat ayat ni kalau marah..mesti tak jadi punya..hihi itumpun kalau iman kuat la..ihik.

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT