Jumaat, 4 Mei 2012

Blogwalking??? Penting Sangat ke??

Blogwalking?? Penting sangat ke??
Penyataan di atas adalah soalan kepada korang jugak. Sila jawab tanpa segan silu ye.. Hehe... Bagi Dieyna blogwalking @ BW ni sangat penting untuk korang memperkenalkan blog korang kepada rakan blogger yang lain.. Jika korang tak bw macam manalah orang nak sedar kewujudan blog korang kan?? 

Bayangkan la ye... Sehari korang dapat bw 10 buah blog.. Setiap kunjungan, korang tinggalkan jejak dengan mengulas semula entri blog berkenaan (seeeloknya) atau paling malas sekali, korang tinggalkan jejak di shoutbox diorang, jika blog berkenaan dikunjungi ramai pasti ada seorang dua yang akan pergi ke blog korang. Secara tak langsung, bw menaikkan trafik blog anda. Pasti korang suka sangat2 kan??? Diingatkan bahawa jika korang tak nak orang masuk blog korang maka takyahlah bw... hehe

Pendapat korang macam mana pulak??? 

17 Blogger Bersuara:

Solehah Shamsuddin berkata...

betul pendapat Dieyna tu.BW juga menaikkan peluang untuk menarik minat org yg xpnh datang blog kita,tiba2 dia datang dan minat,itu akan menambahkan penambahan visitor ke.saya pun ska BW blog,apa yang saya baca saya akan komen.hehe

Cik Aini Lavender's berkata...

hahaha setuju bangat.
sbnrnya BW ni lah yg mbolehkan kita jd "mesra alam" sesama kita.saling kenal mngenak antara 1 sama lain kan =p

Yana Libra berkata...

bagi saya bw ni penting..hehe..kalau tak, takde sape nak dtg blog kita..huhu~~

Chic Na berkata...

betu betul betul. setuju sgt. BW boleh meningkatkan trafik, menambahkan kenalan dan mengeratkan hubungan dgn follower2. :)

MISS Z BERCELOTEH berkata...

blogwalking sangat penting..
selain dapat memperkenalkan blog kita, kita juga dapt kenal dengan ramai blogger..
selain tu..opkoslah dpat mcm2 info kan ^^

@ deqla manjew berkata...

yeahhh... betol... deqla pun suka BW... xde hal nk komen2 entry lg2 bila tgh kebosanan kat opis...

~Sweet Honesty~ berkata...

sya sokong tu..bkn setakat blogwalking,blogjogging,blogngengsot,pun pnting..hihi..

Setakat ne,sya cuma ada masa bw GFS dan yg tnggalkn komen jek..yg lain xsempat la..huhu

from heart nisah idham~ berkata...

setuju.. dulu nisah paling malas nak BW, tapi skang dah makin rajin.. kecuali kalao mood ke laut memang tak BW kan.. tp kalau mood dah ok, satu dunia nisah jelajah :))

Cik Nur berkata...

Bismillahhirrahmanirrahhim..!

wah..mcm nak bagi ucapan panjang lebar pula, tapi kalau terpanjang maafkan nur je akak kiut..!

Blogwalking (BW) bagi nur sangat2 penting. sebab macam yg akak ckp, kalau kita tak BW mcm mana nak kembangkan blog kitakan.

tapi selain daripada BW , promot blog di mana2 group dan fb sendri pun penting gak, itu buat rakan2 yg xde blog, makanya diorg singgah baca je lah.

Promot dan BW , dua pkara yg sangat penting dalam bidang blgging ni. macam blog nur yg tak berapa nak lawa tu kena kerja keras sikitlah.

tapi kalau blog fames tu, tak payah BW sgt, diorg punya statistik hari2 stabil je.

cumanya, time BW tu kena ikhlas la. baru syok nak BW..setuju takk..?

lelamaisara berkata...

Suka blogwalking...saya suka saya suka...
kalu tak bw boring je la...bace n3 sendiri je.....huuu...

9n0L4 berkata...

sememangnya BW ni sangat penting. kalau kite BW ke blog org, insha Allah org pun akan BW ke blog kite. win win situation. ;)

etuza berkata...

nak bagi tahu ringkas saja ya.
Hemm! saya suka BW maka BW lah saya, apa nak buat dah suka BW. Umpama jiran.

ieza berkata...

Suka statement Kalo x nak orang masuk blog korang, Jgn buat blogwalking..hehehee..

dyabunga berkata...

dya suka blogwalking..tpi tak suka bw bila line tenet lembab..haha

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

uiksss...panjang noo Cik Nur bersyarahan...bravo!heheh. Patutlah ramai penjaga Blog Nur tuh ha...guard ramai sgt, sampai malu nak masuk umah Nur.hehehe..

Dieyna, yes. agree. Mmg sgt2 penting.Klu tak, trafik..fuiiiii...menjunam...huhu

Yumida berkata...

kak...sy tertarik ngn topik yg akak bukak ni..
dulu2..mmg sy rajin bw...skg dh slow sket...pasal tenet selow..kengkdg rs bersalah kt blogger yg tinggalkan komen kt entry sy tp sy x sempat bw balik blog dia...huhu...*muka penuh bersalah
alhamdulillah...sepanjang 3 thn lbh bergelar blogger, dh ade pengunjung tegar...
sy ske singgah blog akak ni...ske kupas isu2 menarik...smpai sanggup tunggu loading berpusing2 tu bt kitaran..hihi...

Azam lukman berkata...

blogwalking....from http://makeueasy.blogspot.com

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT