DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Isnin, 16 April 2012

Jom buat gelang tangan manik sendiri

Panjang skit tajuk.. ala- ala tajuk dalam buku teks Tahun 2.. Rasa- rasanya ramai dah tahu macam mana caranya.. Saja je nak kongsi kat sini, sesi pengajaran Bahasa Malaysia Tahun 2 berpandukan sukatan KSSR. Bagi Dieyna sukatan KSSR ni lebih menggalakkan murid belajar berdasarkan pengalaman.. Sebelum ni murid Tahun 1, belajar cara menyediakan Emping Jagung.. Untunglah diorang masa tu, suka sangat dapat makan emping coklat (ganti emping jagung) dengan susu soya... Nantilah update gambar diorang kat sini...

Sekarang ni nak share cara buat hiasan manik pula.. Mudah sangat.. korang tengok gambar je ye,,,, Budak- budak pun suka sangat...
Time buat gelang ni, budak lelaki pula yang terlebih excited.. Hehe siap ada yang buat cincin lagi.. Apa2 pun selamat tengok gambar ye,,,,

P/s : Lepas ni nak buat gelang untuk Hannah lah.. lalalala



15 ulasan:

SumeSakan berkata...

Wah untungnya bebudak nih...teringat zaman belajar dulu..cara nih la saya cari duit tau...masyukkkk...heheheheh

Kazman / Sue berkata...

memang meriahlah kelas kalau buat aktiviti macam ni....

~Sweet Honesty~ berkata...

kalo kelas saya,xyah la nk buat gelang segala..kang manik kemana, benang kemana,murid kemana..hihi

M@W@R Q@SeH berkata...

tgn berseni ok la...sy ni x pndai buat bnda2 gini...

Yumida berkata...

sronok budak2 tu..masing menunjukkn kreativiti...
teringat ms skolah rendah dulu...tahun 90-an...gelang tgn berbentuk hos yg dlm tu letak kain..hihi...mmg popular dulu2 kn

dyabunga berkata...

wah..seronok je tgk pic tu..

kayyana berkata...

wahhh.. bestnyer... budak sekolah zaman sekarang ni dah pandai wat mcmmcm.. bleh wat duit nih.. hehehe.. salam perkenalan dari saya ahli baru group segar follower..

Nisa berkata...

There are times when teaching is fun, contohnya seperti dalam entri kali ini :3

Cik Nur berkata...

tgk muka budak2 pun dah tahu mereka suka..
sorang satu dah ade gelang manik.. :)

etuza berkata...

apa lagi nak komen, selain kata2 indah." seronok diorang dan tahniah cikgu Dieyna"

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Wahh...menarik tu Dieyna. :D YM pun buat gelang sendiri gak...best kan?:D

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Ana..

Kalau Ada masa terluang mmg seronok buat perkara2 begini.. Kakya dah lama simpan mesin jahit, simpan canvas, simpan berus Dan warna,,, uwaa... Kemanakah masa santaiku?

Chic Na berkata...

ingatkan kelas seni. murid2 lelaki pun excited buat gelang, siap pakai lg tu. huhu.. seronoknya belajar sambil beraktiviti. :)

mzhany berkata...

waa bagusnya, hany ni mmg tangan kaku mesti tak jadi kalau buat

9n0L4 berkata...

cekgu, esok kite nak wat gelang lagi. hee.

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
 

Copyright © 2012 Reserved to disini ruangku berkongsi
Design by kinara kinatara