Ahad, 11 Mac 2012

Tutorial Buang Word Verification


Tutorial ini khas untuk membantu seorang sahabat maya, ETUZA yang tidak pasti cara untuk membuang "Word verification" pada blog kepunyaannya. Harap entri ini dapat membantunya mengatasi masalah Word verification tersebut.

Caranya begini
Tukar dashboard ke "OLD BLOGGER INTERFACE" 
kalau pakai interface yang baru lah
Kemudian klik "SETTING"

Dalam SETTING TU  klik pada "COMMENT"
(BUKAN COMMENTS KAT SEBELAH POSTING YER)
Keluar macam ni kan..
Scroll down sampai bawah

sehingga jumpa ini
tengok kotak warna merah tu

Tertulis perkataan
SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENTS
Klik pada perkataan NO
kemudian SAVE SETTING.

Selepas ni, kotak komen akan bebas dari word verification. sekian, terima kasih.





10 Blogger Bersuara:

etuza berkata...

Asalam.
Owah..patutlah saya guna yg baru dah. Sungguh amat berterima kasih. Sesuai tema blog " Di sini ruangku berkongsi " Syukran..try buat

etuza berkata...

Ramai lagi yg macam saya ni, ada hikmah dan manfaat kepada ramai blogger yg belajar sendiri dalam membina blog. tahniah ya..

Dieyna berkata...

dashboard baru memang complicated skit.. Alih2 kena guna dashboard lama gak.. hehe

Dieyna berkata...

jarang sangat ada tutorial benda yang simple macam ni,.. so, saya buat ni untuk rujukan pada diri sendiri jugak.. nak buat tutorial yang hebat2 payah.. memang tak reti pun hehe

..::..aRe-Na..::.. berkata...

salam kenalan..
akhirnya sy pon dpt jgk cari penyelesaian
nya kat blog neh...time kasih yer...
bkongsi ilmu yang kami x tau..hehe..

Aine Ainun berkata...

Saya x suka dashboard baru, suka guna yg lame je...;)

Dieyna berkata...

Sama- sama kasih.. salam perkenalan jugak.. Share ilmu yang berguna untuk kegunaan semua.. hehe

Dieyna berkata...

Dashboard baru nampk elegan tapi banyak function dok tahu duk tang mana.. kalau nak adjust setting baik pi kat dashboard lama je :))

Yumida berkata...

salam..kak..nk pinjam link tutorial ni utk my next entry

kakcik kepala kecik berkata...

thanxs akak,, dh try, x tawu le jadi ke tk.. hehe, btw i follow.. :D

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT