Rabu, 22 Februari 2012

Tutorial Show Profile Image On Comment

Dieyna nak share ilmu baru dapat..
Semalam Dieyna buat entry ini
sebab ada masalah gambar profil tak keluar pada komen.
Tetapi hampa sangat..
Takde orang nak tolong.. huhu
Sorang je yang respon.. Thanks Aine..

Memandangkan takde yang sudi menolong..
Dieyna try tanya pakcik Google..
Sehinggalah berjumpa BLOG ini..
Ikut caranya tapi tetap tak berjaya...
Kemudian jumpalah caranya di blogger.. 
(Maaf tak dapat nak share linknya, sebab hari ni dah tak leh masuk link itu)
Rezeki Dieyna semalam agaknya...

Caranya begini
Tukar dashboard ke "OLD BLOGGER INTERFACE"
Kemudian klik "SETTING"

Selepas itu, klik "COMMENT"
Keluar macam ni kan..
Scroll down sampai bawah

Sehinggalah jumpa perkataan ini
"SHOW PROFILE IMAGE ON COMMENT"
Klik "YES"


Akhir sekali, "SAVE SETTING"

Maka selesailah masalah
sudah ada gambar pengomen pada ruangan komen blog ini.
Hehe suka hati sangat hari ini..

P/S : Rujukan pada masa akan datang ni..

9 Blogger Bersuara:

Aine Ainun berkata...

Yezza...
Usaha tangga kejayaan;)

Dieyna berkata...

yes... thanks...

faiz fakhirin berkata...

info yg bagus mcm saya seorang newbies.hhehee

faiz fakhirin berkata...

tips yg bagus..berguna utk newbies mcm saya..heeee

Deru Ombak berkata...

Salam dieyna..

Anty x jumpa nak tukar old blogger interface tu .. Heheh

Mia Liana berkata...

rajinnya wat tutorial tu..

p/s: coding tu ada kat blogger tutorial. kak mia dah lupa website nya. cuba search open multiple link in one single click dalam google. :)

Dieyna berkata...

Akak share apa yang akak baru dapat je.. hehe

Dieyna berkata...

Salam.. nanti Dieyna buat entri khas untuk akak ye... Nak panggil anty mcm tak sesuai sebab saya bukan budak2 remaja.. hehe dah ada anak sorang pun..

Dieyna berkata...

Ilmu baru dapat.. kot nanti lupa.. so, letak sini sebagai rujukan nanti

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT