Sabtu, 5 Julai 2014

Sup lobak merah

Semalam buat nasi ayam.. asasnya bila nak buat nasi ayam.. air rebusan ayam digunakan ..

Betul2 rebusan ayam tak campur apa2.. so Dieyna ambil sebekas untuk jadikan stok ayam untuk Arissa.

Arissa baby lagi mana boleh makan kiub stok tu... jadi better homemade punye...

Pagi ni Dieyna buatkan Sup lobak merah untuk makanan paginya.

Bagi mengekalkan khasiat lobak.. lobak tu Dieyna kukus je. Untuk supnya pula.. Dieyna guna stok ayam dicampurkan halia+bawang putih+ bawang merah. Pastinya tidak letak garam dan serbuk perasa.. Sup original.. bagi menguatkan sistem imunisasinya.... Ambil sup tu sesenduk letak dalam mangkuk kemudian baru masukkan lobak yang telah dikukus... lenyek2 je.. sebab my Arissa dah banyak gigi... so boleh kunyah je....

Berselera dia makan sup lobak tu... siap menjerit2 nak lagi.. Alhamdulillah.. Hannah pun tumpang sekaki.. tpi Hannah punya tambah kicap n nasi... licin jugak...

Segalanya untuk kesihatan mereka...

Buntu idea nak masak kat anak?? Tiru jelaa cara di atas tu... hehe  bagi mereka sedap je...

2 Blogger Bersuara:

Chic Na berkata...

sedapnya.. bkn je baby, cikna pun suka kak.. selalu curik makan anak buah punye.. hihi..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

yayan pun suka carrot...tu la sayur feveret dia..hehe..

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT