Ahad, 28 April 2013

Petua mudah melegakan batuk

Hannah batuk huhu.. Kami sangat risau jika dia batuk.. sebabnya Hannah ada rekod asma.. huhu .. Dieyna kena terima hakikat bahawa dalam keturunan Dieyna , ada penyakit asma.. Dalam usaha nak mengurangkan batuk ni.. Dieyna jumpa petua ni  dalam internet. Kredit kepada blog INI. Terima kasih ye. Dah cuba buat pada Hannah..

Caranya mudah sahaja, ambil bawang putih, bakar sehingga kulitnya kehitaman dan lenyekkan ke dalam minyak masak atau minyak gamat. Sapukan ke dada anak anda. Selamat mencuba.

PS : PETUA NI MENJADILAAH... ALHAMDULILLAH .. MALAM TADI SAPUKAN KE DADA HANNAH..LENA TIDURNYA.. HARI NI PUN BATUKNYA DAH BERKURANGAN.. KALAU BOLEH TAKNAK BAGI UBAT BATUK SALBUTAMOL PADANYA... SYUKUR SANGAT...  CATATAN INI DIBUAT PADA PUKUL 4.01PM 29/04/2013

17 Blogger Bersuara:

Chic Na berkata...

hope hannah cepat sembuh. ;)

Nisah Idham berkata...

Salam Ana..
lama Nisah tak singgah.
>> Thanks share info kat sini, bolelah nisah cuba nanti :)

Rosmiza Ali berkata...

Petua yang bagus.. =)

Rosmiza Ali berkata...

DONE Sharp & Hishop! ^_^

Deqla Manjew berkata...

1s time tau nih.. deqla pun tgh batuk2 nih.. lps ni xde la kohkohkoh lagi kan...hihi...

Cik Nur™ berkata...

lenyek dengan kulit2 sekali eh...
bagus jugak amalkan petua..
xperlu mkn ubat dah...

eita berkata...

arwah ayah ita pun guna peta ni jgak...alhamdulillah memang menjadi

Ain Dzaya berkata...

ain amalkan madu limau..alhamdulillah berkesan..

QasehnyaRania berkata...

tenkiu kak doakan saya ye..


jom join MINI GA saya hari ni, nak.

hadiah nya tepung segera red velvet

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/qr-mini-giveaway-pertama.html

kinara kinatara berkata...

moga hannah epat sembuh..:)

bawang putih banyak gunanya kan kak:)

Cinta Misteri berkata...

owhhh thanks deyna. ni en.hubby sdg batuk tak reda ni. geram plak bila org taknak pergi klinik. nnti CiM usaha cara ni

N.Aima K berkata...

wah terima kasih tipsnya lebih bagus guna cara tradisional ni!!!

Cinta Misteri berkata...

thanks Dieyna, petua ni menjadi. dah kurang skit batuknya. haritu Deqla ada share kt fb n3 ni, then CiM share plak kt en.hubby

Deq's Qienz berkata...

petua mak dq gini juga :)

Che Rosliza Che Mat berkata...

boleh cuba nanti...anak cr yg sulong selalu batuk...ada jugak asma...

LYAfrina berkata...

lya pon cuba petua akak ni..mmg bkesan.. tq for sharing

Si Matatajam berkata...

Good tips ni...nnt bleh praktik

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT