Ahad, 2 September 2012

Dah 2 Tahun daa....

Hannah dah genap 2 Tahun pada 14 hb Ogos 2012 yang lalu... Sekejap je masa berlalu... Terasa macam baru je melahirkan dia... Memerhatikan perkembangannya, daripada hanya terbaring, membalikkan tubuh, menyusur dada, merangkak, bertatih dan kini dah boleh melompat dan berlari dah pun...

Pada usia 2 tahun ni... apa yang patut Hannah kuasai?


Children develop at different rates (especially as they get older), but the American Academy of Pediatrics has a list of physical milestones that most children reach by their second birthday. By age 2, your child should be able to:
  • Walk alone
  • Pull toys behind her
  • Carry a large toy while walking
  • Stand on the tips of her toes
  • Kick a ball
  • Climb onto and off furniture
  • Walk up and down stairs, holding onto the railing, or your hand, for support
  • Scribble spontaneously
  • Turn containers over to empty out the contents
  • Build a tower of four or more blocks
If your child isn't able to do these things, talk to her healthcare provider for advice.
Alhamdulillah, Hannah menguasai semua perkembangan yang dinyatakan di atas.. 
Bersama anak patung ibunya.. Kini menjadi "baby" Hannah pula,..
Jangan tak caya.. anak patung tu lebih berusia daripada Hannah
Memandangkan 14 Ogos jatuh dalam bulan Puasa.. Maka kami tidak meraikan hari lahirnya pada tarikh tu.. Bukan apa.. macam tak sesuai je.. So, 31 Ogos baru ni kami dapat meraikannya usianya yang ke 2 tahun. Tak buat majlis besar pun.. cuma makan- makan n jemput semua anak- anak sedara . lokasinya di rumah mak di Kemaman, Terengganu..


Hannah suka Angry Bird... Ibunya pula cuma boleh buat kek je.. tapi bab mendeko2 kek ni lemah skit... Sudahnya kek angry birdnya di tempah di NAEMAH ONLINE BAKERY... Thanks Naemah ye kerana menceriakan majlis tuan puteri Hannah.... Dieyna juga menyediakan sebiji kek coklat moise bagi menambah menu yang ada.. hehe
Angry Bird VS Kek Coklat...
Bersama sepupu sepapatnya... 

Tumpang majlis anak.. Hehe

Kawan rapat merangkap pengasuh Hannah... Hehe
Semoga Hannah membesar menjadi anak yang solehah dan menjadi insan yang berguna pada bangsa, agama dan negara.. Selamat Hari Lahir Sayangku... muah muah

31 Blogger Bersuara:

Yana Libra berkata...

wah..meriah2~

happy belated birthday untuk dear hannah~~ :)

Si Matatajam berkata...

Happy belated besday sweet Hannah...

Chic Na berkata...

happy belated birthday hannah dear. moga jadi anak yg solehah. :)

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

Happy belated birthday, Hannah!Semoga membesar menjadi anak yang berbakti, insyaallah.Angry Bird lagi kek yer...:)

Cendol berkata...

hepy belated birthday Hannah,moga terus ceria,membesar sehat dan kuat.cantik kek burung marah dia tu.hihi

Cik Aini berkata...

hepi besday Hannah..
moga Hannah membesar jd ank yg baik & solehah ye =)

comel je Hannah bsama ngan ank patung warisan ibunya tu :)

QasehnyaRania berkata...

hapy besday buat hannah..bestnya buat majlis tok anak..
doakan tok saya kak =)
tenq

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/jom-menyicah.html

Deqla manjew berkata...

happy belated befday hannah..comel jek hannah ni mcm mamanya...

Miss BaNu berkata...

happy belated birthday hannah..meriahnyer siap ada dua kek lagi..

izan mama mia berkata...

sekejap saja dh 2 thn yer...semoga hannah membesar jd anak yg baik...

dyabunga berkata...

slmt hari lahir hanna..:)

Cik Nur berkata...

selamat ulangtahun kelahiran hanna... :)

Karukord Jagau's berkata...

meriah2....hepy besday ye :)

LYAfrina berkata...

hepi belated birth buat hannah.. moga mbesar dgn jaya di dunia n akhirat..
y baju merah tu akak kan?? tba2..terasa mcm kenal la... jeng2x...

izan mama mia berkata...

kiriman dh sampai...dh siap bt entry dah...bulan ramadhan lalu...
http://miaduniaku.blogspot.com/2012/08/rezeki-ramadhan-3.html

dah habis..sedap..nnt nak beli lg...nnt saya inbox fb ..tq

Wanieys berkata...

heppy belated besday hannah...semoga menjadi ank yg solehah utk ibu dan ayah :)

lelamaisara berkata...

oooo...sebaya ngan alesya la...tua alesya cikit je.....
happy belated birthday si comey hannah...Moga jadi anak yg solehah ye cayang....


pss.....kak normah saya tu tak sakit barah otak...tapi die ada leukimia...sama mcm arwah mak die...Arwah adik beradik satu bapa lain mak ngan saya....

Everything's Everythings berkata...

Selamat hari jadi Hannah ^^
semoga membesar menjadi seorang yg bijak dan solehah inshaAllah

jelesnya dgn kek angry bird dia tu haha

etuza berkata...

selamat hari lahir ya hanna, cepat2 lah besar ya..

Everything's Everythings berkata...

bahaya juga tu kalau dah pandai berjalan sendiri.. semoga xde perkara2 yg tak di ingini berlaku, selamat hari jadi juga tuk hannah..
Rasanya pernah terkomen sini psal kek angry birds tu kalau tak silap xD

wan nurul hezrina berkata...

selamat ulang tahun kelahiran hannah..semoga terus jadi anak yang baik n membesar dengan sihat

mama_saly berkata...

slmt hari lahir hannah.. moga jd anak yg solehah..:)

~Cik Sweety~ berkata...

selamat hari lahir tuk hannah..besar dh kan..hehe.. selamat hari raya kak.. lama tak singgah cni..jemput singgah blog sweety yea.(^___^)

Siti_btp berkata...

Selamat Hari Lahir Hannah...2 thn dah besar ni blhlah minta hadiah kat mama adik ye!!....

Arina Shamsul berkata...

HaPpy belated birthday untuk hannah sayang:) muah..besar jadi anak solehah ye sayng..

Nur Hafizah Hussain berkata...

Happy belated birthday hannah..chomey cake angry bird tu..hehe

N.Aima K berkata...

Happy Birthday Sayang..

saya pun sll rujuk babycenter.com tuu

kinara kinatara berkata...

wah heppy belated birthday to adik comel hannah..
comel kek dye..hehe..
kina un doakan yang terbaik untuk akak dan keluarga...:)

Cinta Misteri berkata...

Happy belated yea Hanna. Kek angry bird tu dh mcm trend kan..hehe..

Slamat juga utk Dayana. Jaga gugirl u baik2, she grow up to fast, so u hv walk faster than her

Che Rosliza Che mat berkata...

Happy belated birthday, Hannah!Semoga membesar menjadi anak yang berbakti dan solehah, insyaallah.Angry Bird lagi kek dia:)

9n0L4 berkata...

amboihhh. kek angry bird lagi. abis mkn ke tak tuuuu. ;)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT