Khamis, 5 April 2012

Misteri Terungkai..

Korang dah baca entri pasal HANTU dalam gambar sebelum ni kan?? Sebenarnya, zaman moden ni macam- macam boleh buat, lebih- lebih lagi kalau anda pakai hp yang canggih manggih.. Softwarenya pula, mudah dapat. Ada internet maka segalanya di hujung jari.

Korang mesti tahu pasal Android ataupun Blackberry kan..Sebenarnya, ada sejenis Software yang diberi nama Ghost Camera dalamnya. Korang boleh letak gambar Hantu kat mana- mana lokasi sebelum gambar di ambil. Hasilnya, selepas disnap akan muncullah gambar hantu tersebut di dalam gambar itu. Contohnya macam ni
Takut kan.. Hihihi
Jika korang pakai telefon Samsung yang berperisian Android, korang juga boleh memuatturunkan aplikasi ini ke dalam telefon korang. Cubalah guna hehe selepas tu bolehlah tampal gambar hantu tu kat mana-mana korang suka... selepas tu korang buat cerita misteri rekaan kononnya korang bergambar n ada hantu dalam gambar tu .. hehe Jangan diikut nasihat ini..
Bijak kan???
Jadi, misteri gambar di KSB kemaman tu sudah terungkai.. Mungkin ianya hasil daripada kecanggihan aplikasi telefon.. Jangan takut- takut lagi eik... 

p/s : Terima kasih kepada Cikgu Azrul dan Cikgu Hamedan yang merungkai misteri ini... Dieyna pun hampir percaya gak dahulu.. Sekarang tidak lagi... Hehe




15 Blogger Bersuara:

SumeSakan berkata...

betul zaman canggih sekang nih jangan percaya seratus peratus pada sekeping gambar...kita kena bijak menilai...

Yana Libra berkata...

sekarang teknologi dah canggih..macam2 leh wat~

lelamaisara berkata...

Zaman dah semakin canggih kan..macam2 boleh buat...

Yatie Awang berkata...

itulah..sekarang semua boleh buat..nak takut2kan orang lagi..tapi nampak tak de yang takut pun haaaa

izan mama mia berkata...

zaman semakin maju...benda tak biasa dah jadi biasa...

Deru Ombak berkata...

Salam Ana ..

Mula2 dulu takut . Mmg kakya penakut.. Lately bila my son buat dgn android barulah rasa tertipu... Kekeke..

Kazman / Sue berkata...

haaa3x... macam ni pun ada yee...

Cik Nur berkata...

bila teknologi canggih di salah gunakan oleh segelintir manusia, inilah akibatnya kan..!

lepas ni, hantu betul pun kita dah tak takut, dan hantu betul lama2 jadi bosan..!heheh

M@W@R Q@SeH berkata...

takut tgk pic yg first tu...btw sy dr group segar follower

Cik Aini Lavender's berkata...

ishh2..btapa hebat hphone skrg kan,tp even ai pun pakai samsung android tp ai x tahu pun =p

Karukord Jagau's berkata...

zaman teknologi maju hehehhe mcm2 boleh tambah hoohohoo....

Arina Shamsul berkata...

oooo begitu pulak ceritanya kak..lepas ni tak nak pecaya lagi lah..hahaha..tapi kan kak,seram juga saya nengok hantu sebelah bangunan tinggi tu..hahaha.

Arina Shamsul berkata...

kak,nanti saya buatkan kak heder lagi ye,tulisan bulat2 ngee..takmo jeles2 lagi..hahaha

Chic Na berkata...

takut jgk la kalau xtau. hehe.. ni dinamakan penyalahgunaan teknologi. nk wat camne dh canggih sgt. :)

9n0L4 berkata...

misteri ade di mane² zaman lening. hee.

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT