Sabtu, 17 Mac 2012

Shiro menang Raja Lawak 6

Kumpulan ni memang menghiburkan hati, memang dah dijangka dari awal kumpulan ini mampu menang kerana kreativiti dan idea- idea lawak yang dipersembahkan out of box.. Tak pernah orang buat.. hehe 
Jom review skit, apa yang diorang buat malam tadi
Persembahan pertama mereka berkenaan anak murid dan Tok guru.. Dah kelakar sangat dah Dieyna rasa.. Gelak besar, nak2 tang parut  di muka, ingatkan kena parang tapi kena ampaian kain.. haha cara diorang bercerita tu yang jadikannya lawak.

Persembahan kedua pula kesinambungan lawak mereka dalam minggu ke berapa ntah, pasal orang gila yang dilayan baik punya oleh si pengemis.. Memang lawak habis laa... Kesimpulannya, mereka sangat2 layak memenangi piala tu, Selamat menyusuli jejak langkah senior mereka.. Ini adalah profil ahli kumpulan Shiro yang Dieyna ambil dari laman web budakbotak.com.

Peserta pertama: SHAHROL
Nama Sebenar : Shahrol Azizie Bin Azmi
Asal :Johor
Umur :27 tahun
Bakat selain melawak : Berlakon, menyanyi, bermain alat muzik
Kerjaya :Bekerja sendiri
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadi Juara Raja Lawak 6

Peserta kedua: AJAK
Nama Sebenar : Mohd Hanaffi Bin Razak
Asal :Johor
Umur :25 tahun
Bakat selain melawak : Berlakon, menyanyi, bermain alat muzik
Kerjaya :Emcee
Harapan untuk Raja Lawak 6: Untuk menjadi Juara Raja Lawak 6

Sumber:http://www.budakbotak.com/2012/01/biodata-kumpulan-shiro-raja-lawak-musim.html#ixzz1pKGuEKRJ
 



P/s : Dieyna biasa tengok si budak Shahrol tu berlakon drama tv, kalau tak silap cerita Hantu Gigi.. No wonderlah dia ni bersahaja di atas pentas. Apa-apa pun

TAHNIAH KUMPULAN SHIRO.. DAN  JUGA TAHNIAH KUMPULAN ZERO, CUIT DAN 2YOL JUGA... 
KORANG DAH CERIAKAN SEMALAM KU.. HAHA


4 Blogger Bersuara:

Miss BaNu berkata...

yess semua persembahan diorang best2 smlm...

Arina Shamsul berkata...

heehehe,saya pun gelak besar juga kak,best tengok lawak spontan dan bersahaja mereka kan?hihi.

Dieyna berkata...

memang semua best, macam idea diorang ni kan

Dieyna berkata...

haha bersahaja sungguh

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT