Sabtu, 17 Mac 2012

Mengapa begitu jadinya????

Pagi- pagi baca surat khabar harian Metro. Tersentak rasanya . Mengapa begitu jadinya?? Isteri hamil dua bulan ditikam bertubi- tubi. Amarah jenis apakah itu?? Tiada jalan penyelesaian ke sehingga membunuhnya. Kesalahan besar apakah yang si isteri lakukan sehingga mati adalah penyudahnya.. 

Menyesal dan menangis air mata darah sekalipun si isteri tak akan bernyawa kembali. Tunggu jelah prosiding mahkamah nanti, pasti terbongkar sebab musabab kejadian. Kita?? Tunggu dan lihat.. Jangan terus menghukum yer.. Pasti ada sebabnya... Cuma ianya tak sepatutnya berlaku.. 

p/s : Sabar itu separuh daripada iman. ALFATIHAH UNTUK SUZILA SABTU.

13 Blogger Bersuara:

LYAfrina berkata...

ya allah... semakin menjadi-jadi manuusia sekarang ni.. semua x de hati & perasaan..

al-fatihah buat arwah.. smoga rohnya dicucuri rahmat..amin

Arina Shamsul berkata...

Astagfirullahhalazim..macam2 sekarang ni kak.nauzubilminzalik

kak jemput baca entri ni ye kak.

http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/03/rugi-kalau-tak-follow-mereka-nak-tahu.html

etuza berkata...

Inilah manusia yg dirasuk iblis laknatullah. Kita ambil iktibar..basahkan hati dengan zikir munajat..jauhkan kita dari semua kejahatan. Tiap apa yg berlaku ada asbap musabab, kita yg melihat terasalah terguris hati nurani.

OOOo..rupanya Dieyna pandai memasak. Tahniah ya, ada baca info dekat BUnga H.Mama. Tak malu lagi lah ya, ingatkan belum bekeluarga, profile anak kecil tu ingatkan Dieyna masa kecil. Sya tak berapa berani klik2 biodata orang ni. Yg saya lihat, tengok, baca adalah entry2 di blog maya..tahniah ya

etuza berkata...

Ya Allah lindungi wanita yg nuraninya keibuan dan penyayang pada suami. Usah biar wanita solehah menderita. amin

Masz Sidek berkata...

Ya Allah... macam2 dah kes sekarang ni...

Dieyna berkata...

betullah.. amarah menguasai diri..

Dieyna berkata...

thanks.. nama akak ada kat situ.. Dunia akhir zaman dik..

Dieyna berkata...

Nak marah sangat sampai lupa diri.. Mungkin panas baran.

hehe seronok- seronok test resepi je.. terima kasih selalu singgah..

Dieyna berkata...

betullah masz... mcm2 hal..

inazamri berkata...

Akhir2 ni byk sungguh kes2 begini.Berdoa agar dijauhkan segala musibah seperti ini dalam keluarga kita

Dieyna berkata...

Sama2 lah kita berdoa agar dijauhkan perkara sebegini dalam kehidupan kita semua...

Aine Ainun berkata...

sekarang hal membunuh seolah2 jadi biasa...

takut..tak terkatala!

iblis tak pernah berhenti menggoda manusia....

Dieyna berkata...

nyawa dah tak berharga,,,, huhu

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT