Sabtu, 18 Februari 2012

Lojik Ke???

Idea utama entri hari ini
pasal watak dalam drama.. 
boleh ke???
Boleh ke tak boleh ke tetap nak ulas jugak.. hehe

Apa kaitan tajuk tu eik... 
Meh nak cite- cite skit..

Pertama
Lojik ke??? 
... Watak seorang perempuan kampung.. yang miskin.. duduk kampung..rumahpun ala- ala bangsal je..
tetapi bulu keningnya.. teratur rapi je.. ala- ala kena pisau cukur gitu...
Persoalannya, orang kampung yang dah veteren cukur kening ke???

sekadar gambar hiasan credit untuk en Google ye.

Kedua..
Lojik ke???
 Watak seorang perempuan yang tengah solat.. tetapi 
bibir munggilnya masih ada lipstik.. eye shadow pun ada lagi..
agaknya, dia pakai lipstik n eye shadow yang boleh bawak solat kot..
sekadar gambar hiasan credit untuk en Google ye. 
Ketiga..
Lojik ke???
Watak tengah tido..tetapi muka maintain cun..
bermake up lagi.. agaknya tak sempat cuci make up
terus tido kan...

Keempat..
Lojik ke???
Watak perempuan kampung..
Ada penyakit.. hidup memang susah melaratlah tetapi
pakai bulu mata palsu..nampak sangat ketidak originalan matanya
sekadar gambar hiasan credit untuk en Google ye. 
Kelima..
Lojik ke???
Wataknya duk rumah sewa bujang.. keje kilang tetapi
rumah sewanya ala- ala apartment.. siap ada set meja makan, set ruang tamu bagai
ibarat kata, rumah tu tak macam rumah orang bujang yang keje kilang secara realitinya..

Cukup sini sajalah... malas dah nak fikir benda yang tak lojik dalam drama or filem kita lagi
Buat tambah pening je hehe..
Walaupun sebenarnya memang banyak yang nampak tak lojik..
Kalau korang perasan,, korang tambah lagi eik. 
APA YANG TAK LOJIK DALAM DRAMA/FILEM KITA...??

Adioosssss

6 Blogger Bersuara:

sudais-sudais berkata...

memang tak lojik sangat nih...

Azhafizah[フィザ] berkata...

kebanyakkannya memang tak logik..inilah drama namanya.^^hanya lakonan.

LYAfrina berkata...

jhehe.. slalu gak tpikir smuanya.. n ada lg y x logik. watak prmpuan btudung.. time tdo pon btudung

Dieyna berkata...

berlakon tu biarlah macam realiti...

Dieyna berkata...

kata drama realiti kehidupan.. walaupun lakonan..

Dieyna berkata...

itulah pasal... tapi boleh terima if pelakon tu mmg pelakon bertudung..tak sesuai plak kalau dia bukak tudungnya..

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT