Selasa, 7 September 2010

Tingkatkan Trafik Blog


Tipsnya adalah seperti dibawah. Tips ni pun dapat dari blog Ishak. Thank you untuk tips yang menarik ni.
Jom kita ramai-ramai blogger-blogger cuba trick kat bawah ni.


1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

1. bℓog buðak χ-nakaℓ ♂

2. Cara hidup baru abad 21

3. Bila Aku Menulis Blog

4. Naw|Naj Blog

5. Tubelawaks

6. telordibasuh

7. talksaid..

8. whatiseenxxx

9. wanzi

10. AdahRia

11. izyantie collection

12. Nur Misnan

13. thegadispink

14. KL Urbanite

15. Blog Dieyna


PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Kita sama-sama cuba jaya okk….
Selamat mencuba!!!


***Ingat…jangan menipu…tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak…


P/S: Kepada yang baca dan masih kabur dan tak faham sila rujuk laman web ini dan boleh ajukan pertanyaan di sana yer...

8 Blogger Bersuara:

Ishak berkata...

tepat sekali cara dieyna buat :)
jemput follow kitorang sekali

Dieyna berkata...

tengkiu sifu....

ishak berkata...

kita xdelah sifu sgt. masih beginner lagi :)

izyanty collection berkata...

JUST copy je ek..nak try gak lah

izyanty collection berkata...

eh baru perasan,camna sy punya blog ada dalam senarai gak ek. tapi ejaan je lain tp terus link kat blog sy. confuse tol...rasanye xpernah buat en3 camni.

noreed berkata...

dieyna, sy confius jap. knape ek, di link ke-7 dah ada link blog sy?so mcm mn sy nak buat entry ni di blog sy?

p/s: by the way nama blog sy talkIsaid.hehehe...

Dieyna berkata...

noreed/ izyanti..

ejaan nama salah ye.. sorry.. tapi takpe linknya betulkan... :)

teknik ni kir cam promote blog lah disamping dpt up trafik sbb bila awak dah copy paste.. awak kna klik satu2 link yg ade utk amik urlnya.. pastu buat link ikut url msg2 mcm saya buat tu..

kalu link awak dah ader, juz link pada url blog awk jer...

LiFe KaMi berkata...

wah idea bernas tu...

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT