Khamis, 5 Ogos 2010

Exchange Link..Award


Hari ini saya nak keluarkan entry pertanyaan lagi.. Dulu saya dah pernah keluarkan entry pertanyaan dalam topik UPTrafik Blog.. hasilnya saya mendapat jawapannya hasil komen rerakan blogger.. terima kasih kepada yang memberikan komen tersebut.. sebagai perhargaan saya listkan nama- nama blogger yang memcahkan kebuntuan saya ialah
1. Izyanty collection
2. Nur
3. Nur
4. Ybl
.. terima kasih lagi sekali.. (saya tak pandai buat award untuk dihadiahkan) sorry yer. Sekarang, saya ada pertanyaan baru iaitu

1. Exchange Link
Jalan- jalan blog kekawan.. Ramai yang buat exchange link. Memandangkan saya ni kategori blogger baru, terfikir juga nak buat.. Cuma saya keluarkan post ni sebab nak tau.. apa fungsi exchange link ni.. Tolong explain ye rakan- rakan bloggerku yang baik hati lagi hensem2 atau jelita2 belaka... Sebenarnya saya dah buat pun EXCHANGE LINK ni.. hasil tengok blog orang n ambil alamat widget dan inilah hasilnya... hehe jomlah support sy dalam membuat exchange link ni ye.. Terima kasih di dahulukan....

imej award ni dari pakcik google
2. Award
Macam mana nak buat award.. contohnya award untuk follower. ade laman web tak yang boleh bantu kita buat award tu... berdasarkan pemerhatian saya selama berblog ni, saya perhatikan award ni macam satu trend n kebanyakan rakan blog suka terima award.. (kalau ada yang tak suka saya tak pastilah pulak)..so, ada yang leh bantu saya tak?? harap2 adalah ya..

Akhir kata,
Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan...

Salam sayang dari Terengganu... Dieyna

3 Blogger Bersuara:

izyanty collection berkata...

w'lcome...exchange link utk mpeknal blog kita gak le,tukar ngan org yg rmai follwer,lebih tinggi peluang.eh xpasang wiget nuffnang ke? ada 3 tempat kena letak bila kita dah daftar nuffnang.
http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2010/02/letak-iklan-nuffnang-statik.html

tengok kat toturial utk blog

Sakinah berkata...

Salam,

Saya masih dlm pertimbangan nak letak exchange link widget..takutlah dapat link yg bukan2 contoh blog pasal gossip artis..

opps sorry tak dapat tolong pasal awards tu..

noor afzan berkata...

exchange link ini berguna untuk up kan trafik.
Bila link kita ada di blog orang lain, ada possibility pelawat blog itu akan click link kita kalau tajuk menarik.
Bila ramai klik, maka trafik blog kita akan bertambah.
Itu baru satu blog, kalau banyak blog maka makin tinggi trafik awak dapat.
exchange link ini memang sesuai untuk blogger yang rajin buat entry hari2..

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT