Rabu, 11 April 2012

Wordless Wednesday # 7 : Macam Ni Ke???

Tengok gambar ni betul2.. Ada panduan yang boleh kita pelajari bersama dalam membesarkan anak.. Pastikan ikut cara yang betul sahaja.. Kalau salah ikut, tak pasal2 dituduh pendera pula.. Enjoy kan diri tengok gambar2 ni..
Gunakan penyedut hingus bukannya korek guna jari anda yang besar tu, Luas pulak hidung baby tu nanti.
Tidurkan anak dalam baby cot, kalau ada. Jangan disimpan bayi anda dalam laci pulak.. 
Anak anda yang masih kecil tu harus ditimang bukannya dilayan seperti orang dewasa
Guna sesuatu melucukan untuk buat bayi anda gelak, bukannya paksa diorang gelak guna jari anda.
Kecil mana boleh tengok tv sampai macam tu sekali.. Guna teknik lain yang lebih efektif hehe
Gilo ke apa?? 
Uik.. Jangan ikut yer,,,
Kasut bukannya untuk di makan..
Angkat elok3, janganlah sadis sangat.
Jaga keselamatan yer
Perkenalkan dengan alam semulajadi dengan cara yang betul yer...



Sumber :http://unwanted86.blogspot.com/

P/s : Macam- macam hal, yang baik sila ikut, yang tak baik tu, campak jauh-jauh. hehe

9 Blogger Bersuara:

hasrina comel berkata...

ok...la,...tapi cara penjagaan bayi yang salah tu..mcm menarik jer untuk diikuti..

Deru Ombak berkata...

Salam Ana..

Tips ini sesuai untuk bakal ibu2 Dan ibu2 yang mempunyai baby.. :)

mzhany berkata...

huhu mmg lawak la gambar ni, tak sure la ada yg buat yg cara salah tu. haishhh sian baby...

Arina Shamsul berkata...

hahahaha...lawak betul peringatan ni kak..hihi

apa khabar kak?sihat?

Dieyna berkata...

Betul lawak.. hihi

Khabar baik.. Sihat, Alhamdulillah.. hehe Arina???

Dieyna berkata...

Betul... Untuk yang bujang pun sesuai.. elakkan salah faham penjagaan si kecil.. hehe

Dieyna berkata...

Kalau ada yang buat, maknanya, kena register hospital tanjung laa hehe

etuza berkata...

Amalkan yang baik tu..makan kasut tu memang x mustahil jika x awasi anak2. Pernah time kecil saya minum minyak tanah..3 bulan di hospital kata mak, ayah.macam ingat2 lupa. bahaya2x marilah berhati2

9n0L4 berkata...

haha. agok agok la melayan baby mcm org besor. ;)

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT