Selasa, 11 November 2014

Mak Tak Marah Anak

Mak Tak Marah Anak... Group ni baru je Dieyna join.. Fuh, termotivasi bila join group ini. Rupanya ramai yang berusaha gigih untuk tingkatkan kesabaran dengan tingkah laku anak.

Kita tau anak tu amanah Allah pada kita. Namun, kita manusia biasa yang sering terlupa, lalai dan alpa. Kita jangka anak kita begini tapi hakikatnya diorang begitu. Sudahnya, marah marah dan marah mereka kerana tidak melepasi jangkaan kita.
abaikan pemandangan di belakang
Aksi yang membuatkan MAK sakit jantung sekejap huhu

Kita juga kadangkala membandingkan anak kita dengan anak orang lain. Hakikatnya anak kita adalah copy paste diri kita. Kita lupa agaknya kita ni pernah kecil dan pernah menimbulkan kemarahan ibu bapa kita kan.

Kena cabar diri ini... Cabar diri TAK MARAH ANAK ... In Shaa Allah. Semoga Allah kurniakan kesabaran dalam mendidik amanahnya...



2 Blogger Bersuara:

Etuza Etuza berkata...

http://madey09.blogspot.com/ asalam

Bunda a.k.a KN berkata...

Kena kuatkan hati dan emosi supaya tak der rasa nak marah2 anak...

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT