Isnin, 14 Januari 2013

Cara terbaik lepaskan tekanan



Petang tadi Dieyna ke pantai... mengikut mertua yang lepak di sini.. almaklumlah.. pantai ni belakang rumah je.. Ombak sangat kuat... Gerun juga setiap kali ombak tu menghempas ke pantai... makin lama makin naik.. makin menghampiri tempat kami bersila...

Tengah duk lepak.. melintaslah seorang lelaki bukan warga tempatan... berjalan perlahan- lahan sambil memandang ke laut.. Kami abaikan sahaja dia..


Ombak makin besar.. mertua ajak pulang.. risau juga.. Kami mula bergerak pulang... tiba tiba adik ipar menjerit sambil ketawa.. "dah bakpe mamat tu.. baling selipar dia ke laut... pahtu kutip semula... xdok kerja sungguh "...
Dieyna pandang dan turut ketawa... bersungguh benar dia baling seliparnya.. ombak membawa seliparnya ke daratan semula... dan dia baling lagi dan lagi.. mungkin itu caranya melepaskan tekanan..  walaupun hakikatnya.. tindakannya boleh membahayakan nyawanya...
Korang xpayah lah tiru cara dia ye.. banyak lagi cara lain yg boleh mengurangkan tekanan...bukan dengan cara ni... salah langkah... bukan selipar yang dibawa pergi.. tetapi dengan dia dia skali...
Published with Blogger-droid v2.0.10

29 Blogger Bersuara:

Solehah Shamsuddin berkata...

ehehe agak2 nya npe la dgn mamat tu ye

Cik Aini berkata...

hehehe
ai pun kalo hati tgh gundah gulana suka g tgk laut tp xdelah smp baling kasut mcm tu..pastu baling lagi..wat2 kasut tu x kembali hahhhh kan dh kena beli lain.hahhaha

**sgt tenang kan tgk laut :)
untung akak umah mak mentua dekat laut :)

KY berkata...

bestnya lepak tepi pantai..tapi itulah..tak berani nak pergi musim macam ni

inazamri berkata...

akhir2 ni akak pun suka pantai...tu pun kalau cuaca tak terlalu panas

Deqla manjew berkata...

hahaha.. xpsl2 glemer org tu dlm blog akak kan... maybe dia tgh lepaskan tekanan la tu.. x pun xde keje cari keje...hihi..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

mamat tu nk release tensi la tu kak hehehe...ntah2 br putus cinta kihkih

Nyue berkata...

bestnye..ombak belakang umah akk jer....

Mrs Velentine berkata...

hahaha..tekanan sgt lah tue kot..

are_lin@yu berkata...

hehehe ni mmg kes xda kja ni..tu yg jd gtu

Cik Nur berkata...

sabo je lah kan.. tapi mungkin bunyi ombak dapat menenangkan jiwa dan lara seseorg.... :)

nur sendiri lama tak tgk laut..huhu

Nisah Idham berkata...

hehe
hai Ana..
haishhhh manusia kan mcm2 jenis..
boleh pulak cenggitu caranya...

Etuza Ezawarna berkata...

tekanan akan hilang serta merta apabila ingat kebesartan dan kehebatanNya. Kita ingat ja kita masih bernyawa..pasti hilang tekanan. Usah fikir banyak hal, barulah berseri hidup ni...

Mia Kassim berkata...

Salam kenal dan follow.....

N.Aima K berkata...

eh tapi seronok juga main mcm tu kak..

Mimie berkata...

tpt yg bagus utk melepaskan tekanan nih

LYAfrina berkata...

hihi..maybe itulah caranya memperolehi ketenangan kot..manatau lps tekanan dia wk g2.hehe.

lya pon xbrani dh nk kpntai..sbb ombak besar sgt

Cho Zila berkata...

tekanan perasaan der di mana2kan.. gunakanlah cara terbaik untuk melepaskannyer...

lelamaisara berkata...

hehehe..macam2 cara nak lepaskan tekanan...

Deq's Qienz berkata...

setuju la kak..nk kena ke ganu la nk cari pantai..hahaha..

YaYaNsMuM a.k.a YM berkata...

hihi....macam2...YM pun slalu g lepak pantai ngan Yayan, gi Pantai Kerteh, bosan2 gi Pantai Kemasik, bosan2 lagi gi Pantai Paka...hehehe

BaNu Syah berkata...

Tekanan sangat kot mamat tu..sampai xde cara lain dah..

dya bunga berkata...

lah..pelik btl cara org tu lepaskan tekanan..bahaya tu..

fatmasha berkata...

hahaha lucu..ttp mungkin terapi paling mujarat...

Cinta Misteri berkata...

pantai blakang umah???? bestnya dieyna. klau umah CiM dkt dgn pntai, pstinya CiM akn jd pengunjung setia

Yana Libra berkata...

tension sgt kot tu~ huhu

aku HaniAsyira berkata...

itu dinamakan unik.. kena tulis bawah gmbar tu kak. *jgn tiru aksi ini.. =P

wan nurul hezrina abd halim berkata...

kadang ada cara masing2 kan lepaskan tekanan..

Chic Na berkata...

bahaya kan kalau ombak besar. takut dibuatnya.

Cinta Misteri berkata...

bestnyeeeee lautan belakang rumah. CiM selalu berangan kalau boleh berada di pantai bebulan2 lamanya, sbb stiap kali holiday, hanya 2-3hari je boleh spend time lepas2 kat pasir

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT