Sabtu, 22 Disember 2012

Trip ke Langkawi : Malam Pertama

 Entri ni adalah sambungan daripada entri sebelum ni... Trip ke Langkawi : Perjalanan

Homestay yang kami diami sangat spesel... Nak tau kenapa spesel??? Sebabnya segala kelengkapan dapur dan bahan masakan sudah tersedia.. beras, minyak, garam, gula, serai, segala macam rempah disediakan.. Memang layanan kelas A la... Bagi menjimatkan kos, kami memilih untuk memasak untuk makan malam... Menunya simple sahaja yang penting semua orang kenyang... Dieyna masak tomyam ayam + telur dadar... Alhamdulillah.. 

pinjam gambar dri sini : shw.aifa2007.fotopages.com
Usai solat maghrib, operasi menjelajah pekan Kuah ... Malam ni, memang nekad tidak mahu membeli apa- apa kononnya.. Niat di hati, cuma nak mencuci mata di kedai- kedai terpilih... Lokasi pertama kami, ialah IDAMAN SURI.. Rambang mata dibuatnya... Banyak sangat yang berkenan di hati.. tetapi tabahkan hati.. sabar sabar... Dalam niat tak nak membeli akhirnya Dieyna membeli juga.. hehe bukan untuk diri sendiri TETAPI untuk Hannah... Beg Zirafah pilihan hatinya.. Dah dapat beg tu, bukan main suka lagi.. suruh bayar dan nak pakai terus... huhu sabor jelaa
Tangkapan pertama Hannah
Selesai urusan cuci mata, kami merayau di Pekan Kuah... Semua berkenan di hati, semuanya nak.... nak nak.. malangnya space kenderaan menghalang niat murni itu... hehe .. Gambar- gambar di bawah ni Dieyna ambil di kedai HJ ISMAIL....


  
Hari tu tengok dalam katalog,, memang sangat berkenan dengan set ni... 
Satu set RM330.00..

Yang ni pun Dieyna berkenan jugak.... Vision 330 - RM279.00
aaargh.. mabuk sudah hatiku...

Cuci mata sekejap... Semua berkenan...

Memang rambang matalah.. konflik jiwa sekejap... CORELLE @ VISIONs... Yang Mana Satu pilihan kalbu??? Cuba korang teka, Dieyna beli yang mana??? Teka laa yer.... Dieyna beli bukan pada malam ni tapi malam yang ketiga yakni malam sebelum berangkat pulang.... 

Sudah cuci mata di Hj Ismail... Kitorang rancang beli TOTO @ NARITA.. memandangkan jumlah ahli yan ramai.. takkan kami nak tidur beralaskan mozek.. sejuk tu.... Maka, Dieyna beli juga toto NARITA pada harga RM50.00.... Selesa sikit tidur... 

Malam yang sama, kami singgah sebentar ke NIGHT MARKET... Beli pakaian Hannah sepasang... RM14.00 ... Mana- mana pergi budak tu juga yang untungnya...
Masa ni Hannah tidor dalam van dengan ayahnya, kalau dia tengok pasti ada yang dibawa pulang... huhu

Selesai operasi meronda malam pertama.. Esoknya planning naik kereta kabel di Gunung Mat Chincang dan melawat Underwater World DAN YANG PALING BEST, FIRST DATE DENGAN SESEORANG HEHE (AHLI GSF, KORANG DAH TAHU KAN?) ....  Semua ceritanya dalam entri berikutnya ye... 

BERSAMBUNG LAGI....

36 Blogger Bersuara:

nik ros berkata...

bestnyer. ingat awal tahun depan nak pi langkawi gak ni..hehe

Huda Mazan berkata...

bestnya langkawi. last pergi masa sek men dulu. mesti byk dh berubah dan lagi best.

Cinta Misteri berkata...

Hamboiiii....sakan naaaa brshoping. Msti penuh kereta nak2 bila dh grab narita

Nisah Idham berkata...

err hah, Ana beli yang correlle tu kan, kan kan kan.... (^_~)

Chic Na berkata...

rambang mata ye tengok barang2 dapur. coklat tak borong ke kak? huhu..

Deqla manjew berkata...

Ok deqla teka..maybe akk beli vision..sbb murah sikit reganya..hihi...ok sambung jgn x sambung..

9n0L4 berkata...

corelle kot? hee.

Cik Aini berkata...

hahahahaahaha
nk gelak kuat2..
suma org yg ke sana akan mabuk la K.Dieyna..bkn mabuk laut tp mbuk tgk set pinggan mangkuk..tu x masuk coklat lag tu.hehehehe

Che Rosliza Che Mat berkata...

cantik koleksi pinggan mangkuk...

etuza berkata...

boleh tu Cg D..hehe guna mastercard..
wow! hebat tu etuza tengok gambar pun dah terliur..mujulah lum ke sana...hehe

kinara kinatara berkata...

gambar petama mungkin...huhu..:)

langkawi vs daim...huhu..2 je ytang kina tahu..hahaha.:)

akak jumpa mama qhayra an?

kinara kinatara berkata...

gambar petama mungkin...huhu..:)

langkawi vs daim...huhu..2 je ytang kina tahu..hahaha.:)

akak jumpa mama qhayra an?

kinara kinatara berkata...

gambar petama mungkin...huhu..:)

langkawi vs daim...huhu..2 je ytang kina tahu..hahaha.:)

akak jumpa mama qhayra an?

kinara kinatara berkata...

gambar petama mungkin...huhu..:)

langkawi vs daim...huhu..2 je ytang kina tahu..hahaha.:)

akak jumpa mama qhayra an?

kinara kinatara berkata...

gambar petama mungkin...huhu..:)

langkawi vs daim...huhu..2 je ytang kina tahu..hahaha.:)

akak jumpa mama qhayra an?

kinara kinatara berkata...

gambar petama mungkin...huhu..:)

langkawi vs daim...huhu..2 je ytang kina tahu..hahaha.:)

akak jumpa mama qhayra an?

Nora Karim berkata...

bestnya bercuti di Langkawi... akak dah lama tak pi langkawi... last pi masa tingkatan 2... huhuhuh lamanya....

fatmasha berkata...

terkenan sgt corelle tu...apa kan daya..nun jauh di sana..

KY berkata...

cantik set pinggan tu..

Si Matatajam berkata...

Akak sambaq corelle kot..sb corak cantik..hi hi

adyna berkata...

dua2 amik kan :) hehehee..saya pun memang suka ngan corelle n vision nie..

are_lin@yu berkata...

wahh abh=is k.dieyna shopping semua tak..hihi

lelamaisara berkata...

akak beli vision tu kan ..heheh
wah best nye nak bace sammbung cite bercuti akak ni..sambung jgn tak sambung..;)

aku HaniAsyira berkata...

tak tahulah mana satu kak.. hmmm..

Cik Nur berkata...

kalau masuk dekta pinggan mangkuk..mmg semua nak angkut kott...

rambangg mata...!

aReLaN berkata...

memang syok la shopping kat langkawi kan. last skali jejak masa form 3 je.hehehe..nanti jangan lupa coklat untuk saya gak :p

N.Aima K berkata...

rezeki anak..

hmm saya teka coreelle lah

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

xsabar tunggu sambungannya kak hehe

Mimie berkata...

bestnyeee...lme tak gi lgkawi

Misz Mieza berkata...

Bestnya bercuti2 Malaysia.. Family in law MM bercuti ke Penang & Cameron Highland.. Tapi MM tak dpt ikut coz suami kena keje.. =)

Cho Zila berkata...

kalau dah masuk kedai payah kalau tak membelli.. mesti nak belikan...

Khairun Solehah berkata...

kalo pegi langkawi,first thing solehah cr coklat.. kalo mak solehah msti pinggan mangkuk

deq's qienz berkata...

shoping time :)

wan nurul hezrina berkata...

kalau nurul berkenan ngan visionlah..bleh buat masak.hehehehehe..tangkapan pertama hannah2 cute arr kak

Mrs Velentine berkata...

akak pilih vision sebab murah..hehe

LYAfrina berkata...

mmg rabang mata la tgk pinggan mangkuk kan.. lya x pnh lg jejak kaki ke langkawi..tringin gak

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT