Rabu, 7 November 2012

Tablet PC Pilihanku


Dalam hati teringin nak pakai Samsung Tab ataupun Ipad atau jenama yang seangkatan dengannya tapi harganya alahai hukhuk..  Faham- faham jela kan…
Baru ni, rakan sekerja tunjuk tablet pc yang dibeli.. Murah dan rasa sangat berbaloi… Akhirnya, Dieyna tempah satu… Warna pink lagi.. Harganya sangat berpatutan, sebab tu Dieyna beli.. hehe.. Ini lah dia, TABLET PC pilihan hati…

Di sini Dieyna nak kongsi sedikit maklumat mengenai tablet ini…
  • Tablet ini menggunakan sistem android 4.0 OS
  • Ada HDMI TV OUT HIFI
  • 7 inch 16.9 HD Screen
  • long-lasting standby & power
  • high sensitive 5 point capacitive touch screen – sentuh lembut je tau sebab skrinnya sensitif
  • Model tablet ini didatangkan dalam 6 warna… warna hitam, putih, silver, merah, kuning ,biru, dan pink
  • ebook reader
Tujuan utama beli tablet ni sebab nak bagi Hannah tengok video learningnya.. Tapi apabila tablet ni dah sampai kat tangan ibunya.. Jadi cerita lain.. Hehehe banyak guna pulak..
DSCN4222
Boleh baca novel online.. ebook Kasih yang Suci.. Hehe takyah susah2 usung novel ke hulu ke hilir.. Guna tablet ni je.. hehe Cuma novel ebook Bahasa Malaysia ni payah skit nak dapat.. Kalau novel english tu melambak-lambak ar…
Download educational game untuk Hannah.. Tapi budak kecik tu bukan tau main betul2 lagi pun.. Tekan2 je lah kerjanya.. Sudahnya, pasang video je kat dia, nursery rhymes, nasyid dan macam- macam lagi..
DSCN4223
Yang penting, tablet ni boleh guna blogger.com untuk post entri dan sebagainya.. cuma keyboard touch screen ni melambatkan proses menaip la skit.. hehe berbaloi- baloi sungguh membelinya..
Pesanan daripada penaja..
SESIAPA YANG BERMINAT NAK MENDAPATKANNYA, BOLEHLAH HUBUNGI DIEYNA YE.. HEHE SMS DI 019-2481068 (WHATSAP PUN BOLEH YE) ATAU INBOX DI FB D HANNAH SHOPPE YE…
P/S : Dieyna dah boleh cash out Nuffnang.. Cek pun dah diterima.. Masalahnya, Dieyna lupa kat mana Dieyna selit cek tu.. huhu dahlah cek pertama lak tu.. adusss….

30 Blogger Bersuara:

Misz Mieza berkata...

Wah! Cam menarik jer.. Teringin nak satu.. Bape harga?

Everything's Everythings berkata...

Wahhh berapa harganya tu?
mcm berminat je ;P

Dayana Bahar berkata...

nanti Dieyna pi sana balas ye.. hehe

Dayana Bahar berkata...

Berminat.. dieyna pi jawab kat sana ye

Chic Na berkata...

fungsi dia mcm tablet2 lain gak ke kak? comel nya kaler pink lagi. ;)

Dayana Bahar berkata...

Nak kata exactly sama tu takleh juga.. padan dengan harga laa.. tapi okla.. nak beli yang mahal tak mmpu huhu

Si Matatajam berkata...

M pun nak tau gak brapa harganya...kalau mampu nak beli gak la..jenama apa yek..

Cendol berkata...

wah comel je!sukenye kale pink.bnyk facilities plak.mcm canggih sgt je cendol tak reti gune.hahah
cpt kak cari cek tu di mana letaknya!!ohh tahniah boleh cash out dh :)
sory kak cendol lame tk mnjengah ke sini ye

~Cik Sweety~ berkata...

wahh..menarik nee... nnt sweety sms tnya hga k

Deqla manjew berkata...

menarik... canggih betol mcm2 ada skng kan...

wan nurul hezrina berkata...

nurul aritu menang peraduan ipad..so guna yang2 jerlah standby kalau rosak nurul sms akak=)tak yah beli tempat lain.hikhik..

Cik Nur berkata...

wahh..cun..! pink lagi.. :)
berapa harganya..teringin jgak nak tahu.. :)

Karukord Jagau's berkata...

Ahaa nk beli jugak la kehkehkeh

etuza berkata...

wah, best tu, berapa harganya ya, bagi tahu dulu, sama tak kat kawan di SM Sook, Keningau, ada yg promot kaT ETUZA LAH HARI TU...macam best ..

ieedaz @ mama_isha berkata...

CANTIK!

lelamaisara berkata...

wah macam menarik je kak Dieyna...berapa harge tu...

Nazayiena berkata...

Bestnya dp tablet pc,byk kegunaannya.
Harap dpt ingat blk mana ltk cek itu.

Kesuma Angsana berkata...

cantik kaler pink tu

Rohani Hashim berkata...

ada kaler hijau tak ;)

Cik Aini berkata...

alololo
comelnya wana pink tu...
mmg da bomm la wana ni :)

Solehah Shamsuddin berkata...

Tablet ni menarik hati sbb warna pink. akak mmg jual ke atau akak pemborong tablet ni?

Si Matatajam berkata...

Habaq la harganya...

C'Jai berkata...

ish...seronok dapat baca novel on9..:)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

berapa harga dia kak..cantik pink lg kaler dia....

dya bunga berkata...

cantik lah..berapa harga?

Cinta Misteri berkata...

Wah...seronoknya...

Deqla manjew berkata...

semlm deqla ada nmpk tablet ni..mmg murah kak..so, nk tanye kalo ngan akk brape pulak hrganye?? ngee

9n0L4 berkata...

ohhhhh. ini lah tablet cubaan tu ye. comel kaler pink. :)

Miss Sue berkata...

wahh comel ! pink colour ! btw jom grab BEUTSKIN untuk kulit cantik, gebu dan menawan.. boleh cuba yg trial pack dulu if berminant.. :) dlm 2 minggu dah nampak hasil, sgt berkesan !
http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/

dya bunga berkata...

berapa harga tablet tu

Google+ Followers

Siapa saya??

Foto saya

Pengedar bebas SHAKLEE bagi kawasan PAKA, DUNGUN dan KEMAMAN. Penghantaran melalui POS ke SELURUH MALAYSIA
DAYANA BAHAR PENGEDAR BEBAS SHAKLEE BAGI KAWASAN PAKA, DUNGUN & KEMAMAN. PENGHANTARAN KE SELURUH MALAYSIA. HUBUNGI 019-2481068 UNTUK MAKLUMAT LANJUT